• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STRELJAŠTVO (SP): I Zlatić srebrni

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Andrija Zlatić osvojio srebrnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem na Svjetskom prvenstvu u Minhenu.

 STRELJAŠTVO (SP): I Zlatić srebrni Izvor: MONDO

Zlatić je osvojio titulu vicešampiona svijeta rezultatom u finalu od 689,2 kruga i u osnovnom dijelu 590 krugova, što su dva nova državna rekorda.

Prethodni rekord držali su Dimitrije Grgić iz 2005. godine i Damir Mikec iz 2009. godine.

Zlatić, koji je u finale ušao sa prve pozicije, izgubio je zlatnu medalju za 0,2 kruga, za koliko je bio bolji Japanac Tomojuki Masudu, koji je takmičenje završio sa 689,4 kruga. To je druga zlatna medalja za japanskog takmičara, pošto je pobijedio i u gadanju malokalibarskim pištoljem.

Bronzanu medalju osvojio je Jong Oh Jin iz Južne Koreje sa 689,1 krugom. Zlatić je ranije danas osvojio srebro u ekipnoj konkurenciji u gađanju vazdušnim pištoljem.

"Srećan sam zbog dve medalje, želio sam pojedinačnu zlatnu jer već imam jedno srebro, ali dve greške u finalu, u trećem i šestom hicu uticale su na konačan rasplet. Drago mi je i zbog Mikeca i njegove olimpijske 'vize', imaću dobro društvo u Londonu", rekao je Zlatić.

Reprezentativac Srbije Damir Mikec zauzeo je osmo mjesto u finalu sa ukupno 678,7 krugova (584) i izborio plasman na Igre u Londonu 2012. godine. Grgić je zauzeo 53. mjesto u konkurenciji 140 strelaca sa 573 kruga.

Seniorska reprezentacija Srbije osvojila je osmo mjesto u gađanju malokalibarskom puškom tri puta 40 metaka, sa 3.490 krugova, što je novi ekipni državni rekord. Prethodni rekord od 3.481 krugova postavila je reprezentacija SCG na Evropskom prvenstvu u Plzenu.

Zlatnu medalju osvojila je Rusija, srebro reprezentacija Norveške, a bronzanu medalju Ukrajina.

Muška seniorska reprezentacija Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem u utorak je zauzela je drugo mjesto na Svetskom prvenstvu u Minhenu. Srpska ekipa, za koju su gađali Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić, upucala je 1.747 krugova što je novi državni rekord.

(Beta - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC