• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STRELJAŠTVO (SP): I Mirosavljevu medalja

Srpski strijelac osvojio bronzu na SP u Minhenu i obezbijedio učešće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

 STRELJAŠTVO (SP): I Mirosavljevu medalja Izvor: MONDO

Nemanja Mirosavljev osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u streljaštvu koje se održava u Minhenu. On je do novog odličja za reprezentaciju Srbije stigao u disciplini malokalibarska puška trostav i istovremeno obezbijedio olimpijsku vizu za Igre u Londonu 2012.

Ovo je treća "ulaznica" srpskih strijelaca, odnosno srpskih  sportista uopšte za učešće na narednim Olimpijskim igrama. Andrija Zlatić i Damir Mikec su mjesto na olimpijskom turniru obezbijedili u gađanju pištoljem.

Mirosavljev je bronzu osvojio sa pogođenih 1.273,3 kruga, odnosno 1.174 u osnovnom dijelu gađanja.

Zlatna medalja pripala je Mađaru Peteru Šidi sa 1.275,6, odnosno 1.178 krugova, a srebrna Džinsepu Janu iz Južne Koreje sa ukupno 1.274,2, odnosno 1.178 krugova u osnovnom dijelu takmičenja.

Drugi  predstavnik Srbije u ovoj disciplini Stevan Pletikosić završio je takmičenje na 35. mjestu sa 1.166 krugova, a Dragan Marković je 50. sa 1.160 krugova.

"Ovo mi je najvaći i najdraži uspjeh u karijeri, jer nikada do sada nisam gađao u ovako jakoj konkurenciji", rekao je Mirosavljev.

Srpski strijelac je na šampionatu svijeta u Moskvi 1990. osvojio tri ekipne seniorske bronze, a sa prvenstva Evrope u Bolonji 1991. ima pojedinačno srebro u trostavu, dva ekipna zlata i tri ekipna srebra.

Na šampionatu Evrope u Granadi 2007. osvojio je pojedinačnu bronzu u trostavu, a na prvenstvu Evrope u Osijeku 2009. pripalo mu je ekipno zlato i bronza.

"Mirosavljevu svaka čast. Borio se za svaki krug i takav pristup volim kod strijelaca, jer samo tako dolaze i uspjesi. Plan se polako ostvaruje. Blizu smo polovine šampionata svijeta, a već imamo tri olimpijske vize i tri medalje", izjavio je selektor srpskih srijelaca Zoran Stojiljković.

Srbija je prije bronze Mirosavljeva osvojila i dva srebra.

(Tanjug - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC