• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udovičić: Samo glupi misle da su nepobjedivi

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije podsjeća da je vjerovao da ova generacija može da ostavi dubok trag, ali...

 Udovičić: Samo glupi misle da su nepobjedivi Izvor: MONDO

Srpski vaterpolisti su aktuelni šampioni svijeta, nedavno su osvojili trofeje i u Svjetskoj ligi i Svjetskom kupu...

Poslije samo nekoliko dana odmora zapošnju novu misiju - pripremu za Evropsko prvenstvo, koje će se od od 29. avgusta do 11. septembra održati u Zagrebu.

"Uvijek sam, suprotno mišljenju skeptika, govorio da ova generacija može da ostavi dubok trag u svjetskom vaterpolu, da uđe u anale, udari pečat u istoriji ovog sporta", rekao je Udovičić na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Ipak, samo glup čovjek misli da je nepobjediv i da se ciljevi zacrtani na papiru obavezno ispunjavaju u realnosti... Moramo da ostanemo na zemlji da bismo uopšte bili u konkurenciji za titule", dodao je Udovičić.

Prvi srpski stručnjak tvrdi da ne gleda previše daleko, samo na dve uvodne utakmice na EP.

"Imamo 20 dana do tada, zadovoljan sam onime što smo već učinili. Za sada razmišljamo samo o prve dve utakmice. Onoj sa Grčkom, koja je prva i uvijek najteža, i slijedećoj sa Mađarima, koji su uz Hrvate, Crnogorce, Špance i nas favoriti za medalje", ocijenio je Udovičić.

"Grupa ekipa u kojoj su Rumunija, Italija, Grčka i Njemačka teško će do polufinala i finala, ali mogu da u ranim fazama pomute planove favoritima i zakomplikuju situaciju", zaključio je selektor Srbije.

Sličnog mišljenja je i reprezentativac Andrija Prlainović, koji je Hrvate zbog domaćeg terena izdvojio kao prve favorite takmičenja.

"Ne bi organizovali Evropsko prvenstvo da ne namjeravaju da osvoje zlato. Sigurno su i pod velikim pritiskom javnosti, ali će imati značajnu prednost domaćeg terena", istakao je Prlainović.

"Španci su nam bila najteži protivnik na Svjetskom kupu, a znamo za kvalitet Mađara i Crnogoraca. Mađari će biti oslabljeni, ali luksuz je potcijeniti ih... Ostali su daleko od zlata... Kao i u svim drugim sportovima, postoji krug og nekoliko favorita. I u fudbalu je Urugvaj stigao do polufinala, ali je prvak bila Španija", nastavio je Prlainović.

Srbija će u Beogradu trenirati do 13. avgusta, a potom će pripreme nastaviti u Hrvatskoj, pa u Sloveniji. Do 29. avgusta igrači bi trebalo da budu spremni da prebrode sve prepreke, uključujući i u vaterpolu često čudan sudijski kriterijum.

"Iako smo mladi dovoljno smo pametni i iskusni da se prilagodimo kriterijumu. Mene samo nervira njegova promjena u toku meča. I sudije su ljudi, ali čini mi se da previše gledaju u semafor, koji pri tom ne vide na isti način kao i mi", istakao je Udovičić.

Sudije je prokomentarisao i Prlainović:

"Mnogo zavisi od sudija. Neki kao da nisu iz iste organizacije. 'Sviraju' potpuno različito. Nekada je izgledalo kao da vaterpolo žele da svedu na igrača više ili manje. Dovoljno je bilo da igrač samo pogleda sudiju i da se sudi isključenje. Tu se potpuno zanemaruje individualni kvalitet, posebno u odbrani", naveo je Prlainović.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC