• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Bojana "otpisala" Rezai

Mlada srpska teniserka napravila senzaciju u prvom kolu turnira u Sinsinatiju.

 SINSINATI: Bojana "otpisala" Rezai Izvor: MONDO

Bojana Jovanovska, trenutno 98. na WTA listi, savladala je 79 mjesta bolje rangiranu Francuskinju, Aravan Rezai poslije preokreta - 4:6, 6:3, 6:4.

Meč je trajao 134 minuta.

Rezai je povela poslije 34 minuta igre. Napravila je jedan brejk (za 4:3) i to joj je bilo dovoljno da stigne do vođstva - 6:4.

Međutim, drugi set nije bio ni nalik prvom, jer su teniserke "kao na traci" gubile svoje servis gemove. "Traku je zaustavila" 18-godišnja Srpkinja poslije 49 minuta - 6:3. U tom dijelu Bojana je napravila četiri brejka, a njena protivnica, inače 14. nosilac - tri.

Mučila se Bojana da sačuva svoj servis u uvodu trećeg seta, ali je uspjela u tome i izjednačila na 1:1. Odmah zatim je povela 2:1, Rezai stigla do 2:2, a onda je Srpkinja ponovo napravila brejk za 3:2.

Kasnije je "pojačala" servis, osvojila tri uzastopna gema kada je imala početni udarac i došla do jedne od najvećih pobjeda u karijeri - 6:4.

Bojana Jovanovski je do glavnog žrijeba stigla kroz kvalifikacije u kojima je savladala Indijku Sanju Mirzu (7:5, 4:6, 6:3) i Amerikanku Džuli Diti (6:3, 6:3).

Ona će se u drugom kolu sastati sa Akgulom Amanmuradovom iz Uzbekistana (114. na WTA), koja je u prvom kolu lako savladala Japanku Kimiko Date Krum - 6:1, 6:2

Još dvije Srpkinje učestvuju na turniru u Sinsinatiju.

Ana Ivanović će u noći između ponedjeljka i utorka u prvom kolu igrati protiv devetog nosioca, Viktorije Azarenke, dok je Jelena Janković, kao prvi nosilac, slobodna na startu.

Nagradni fond turnira u Sinsinatiju je dva miliona dolara. Pobjednica će inkasirati 350.000 i dopisati na konto 900 WTA poena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC