• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STRELJŠTVO (SP): Nije šala... Opet srebro za Zoranu

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je srebrnu medalju u gađanju malokalibarskim pištoljem na Svjetskom prvenstvu u Minhenu.

 STRELJŠTVO (SP): Nije šala... Opet srebro za Zoranu Izvor: MONDO

Arunovićeva je do vicešampionske titule došla rezultatom od 788,8 krugova (588, precizno 293, brza paljba 295). To je njena druga srebrna medalja osvojena u ponedjeljak, treća ukupno, pošto je u ekipnoj konkurenciji sa Jasnom Šekarić i Jelenom Arunović osvojila drugo mjesto u gađanju malokalibarskim pištoljem.

"Da mi je neko prije šampionata svijeta rekao da ću osvojiti zlato i srebro, pomislila bih da se grubo šali. Takođe, da su mi ponudili srebro prije ovog finala, objeručke bih ga prigrlila", rekla je Arunovićeva.

"Sada, kada je sve prošlo, ljuta sam na sebe što sam ispustila i drugo zlato, izgubila sam ga za 0,1 krug i to poslije raspucavanja sa dodatnom serijom. Tačno znam gdje sam pogriješila. Drago mi je što smo osvojile ekipnu medalju malokalibarskim pištoljem", dodala je 24-godišnja reprezentativka Srbije.

Zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je Ruskinja Kira Klimova istim skorom kao Arunovićeva 788,8 krugova, ali je do prvog mjesta došla poslije raspucavanja sa dodatnih pet metaka. Čehinja Lenka Maruskova osvojila je bronzu sa 788,6 krugova.

Jasna Šekarić zauzela je 26. mjesto sa 578 krugova (287, 291), a Jelena Arunović je takmičenje završila na 48. mjestu sa 575 krugova (286 i 289).

Reprezentacija Srbije je učešće na Svjetskom prvenstvu u Minhenu završila sa sedam medalja - zlatnom, četiri srebrne i dvije bronzane, što je najuspješnije učešće nacionalnog tima na šampionatima svijeta po ukupnom broju osvojenih odličja.

Zorana Arunović osvojila je zlato vazdušnim pištoljem i srebro malokalibarskim pištoljem, a srebrne medalje pripale su Andriji Zlatiću u gađanju vazdušnim pištoljem, muškoj reprezentaciji u disciplini vazdušni pištolj i ženskoj selekciji u gađanju malokalibarskim pištoljem.

Bronzane medalje osvojili su ženska reprezentacija u gađanju malokalibarskom puškom trostav i Nemanja Mirosavljev malokalibarskom puškom trostav tri puta 40 metaka.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC