• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I selektor strelaca u sukobu sa Savezom!?

Zoran Stojiljković razmišlja da napusti reprezentaciju Srbije, iako je na SP u Minhenu osvojeno čak sedam medalja.

 I selektor strelaca u sukobu sa Savezom!? Izvor: MONDO

"Virus" srpskog fudbala izgleda je "zarazio" i sport koji je decenijama unazad poznat po mnogo čemu, prije svega vrhunskim rezultatima, a najmanje po ličnim sukobima i razmiricama.

Kao što će Radomir Antić možda morati da ode sa kormila "orlova", uprkos dobrom radu u prethodne dve godine, tako je i selektor strelaca najavio odlazak sa funkcije zbog sukoba sa predsjednikom Streljačkog saveza Srbije Obradom Stevanovićem i generalnim sekretarom Nenadom Petkovićem!

Prema riječima Zorana Stojiljkovića, oni su sedam dana prije početka Svjetskog prvenstva sazvali sastanak na kojem su uznemirili i reprezentativce i stručni štab.

"Tvrdimo da bismo osvojili poneki trofej u svakoj disciplini, da nije bilo sastanka na kojem se razgovaralo o novcu, nagradama i šta kome pripada, zašto i kako, a ne o tome kako idemo i šta nam treba na prvenstvu svijeta", istakao je selektor po povratku u Beograd.

"Otišao sam u Minhen nervozan, a tako se ne ide na takmičenje koje nam je bilo najvažnije do Olimpijskih igara. Predsjednik Stevanović me nijednom nije pozvao da čestita na rezultatima i pita treba li nam nešto, kako smo. Zbog svega toga razmišljam o ostavci", dodao je Stojiljković.

Srpski strelci u Minhenu su osvojili sedam medalja - jednu zlatnu, četiri srebrne i dve bronzane, što je najbolji rezultat svih vremena.

Četvoro strelaca ispunilo je olimpijske norme za London 2012. godine, iako su u Minhen išli kombijima, pa je jedna grupa zbog kvara umalo zakasnila na takmičenje.

"SP je moralo da ima tretman kao OI, da se ode nekoliko dana ranije, da strelci treniraju, osjete strelište i atmosferu, provere oružje i municiju... Imamo strelce u najboljim streljačkim godinama, a oni teže podnose put od onih mladih i kada dođu na takmičenje dan prije nastupa, ne mogu da se odmore. Zbog umora smo izgubili bar dve ekipne medalje", ocenio je Stojiljković.

Zorana Arunović, koja je u Minhenu osvojila zlato i dva srebra, po čemu je najuspješnija takmičarka turnira, izjavila je da je presrećna zbog toga, ali da je još više raduje plasman na OI.

"Presrećna sam i još ne mogu da vjerujem da sam svjetska šampionka i vicešampionka. Potrebno je još malo vremena da se slegnu utisci... Slijedi mali odmor, a zatim ću da pojurim da polažem neke ispite na fakultetu i da se pripremim za septembar i studentsko SP u Plzenu", rekla je Arunovićeva.

Olimpijske vize su, kao prvi sportisti iz Srbije, osvojili još Damir Mikec, Andrija Zlatić i Nemanja Mirosavljev.

Na prethodnim Igrama, u Pekingu 2008, Srbiju je predstavljalo petoro strelaca.

(Beta, foto: serbianshooting.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC