• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STRELJAŠTVO: Savez odgovorio selektoru!

Prvi čovjek srpskog streljaštva, Obrad Stevanović, najavio da će Upravni odbor Saveza odlučivati o sudbini selektora Zorana Stojiljkovića.

 STRELJAŠTVO: Savez odgovorio selektoru! Izvor: MONDO

Stojiljković je po povratku sa Svjetskog prvenstva u Minhenu kritikovao čelnike Streljačkog saveza Srbije (SSS) i naglasio da zbog njihove nebrige razmišlja o podnošenju ostavke.

Predsjednik SSS Obrad Stevanović u srijedu je odgovorio da on "ne smjenjuje Stojiljkovića".

"Da li će on i dalje biti selektor, zavisiće samo od njegovog opredjeljenja i od odluke Upravnog odbora SSS, koji je jedino nadležan da o tome odlučuje", rekao je Stevanović u saopštenju.

On je istakao da izuzetno cijeni rezultate Stojiljkovića, čija je selekcija na SP osvojila sedam medalja (jednu zlatnu, četiri srebrne i dvije bronzane), obezbijedivši četiri olimpijske norme za London 2012.

Predsjednik Saveza naveo je da za te medalje nije zaslužan samo Stojiljković, već i strijelci, njihovi treneri i klubovi. Mnogi od njih, prema riječima Stevanovića, imaju primjedbe na račun selektora.

"Veći broj, uglavnom najuspješnijih klubova i strijelaca, učestalo i ozbiljno isticali su primjedbe na rad i ekstremno autoritarno ponašanje selektora, posebno u izboru stručnog štaba, a time i u raspodjeli izuzetno visokih nagrada koje, prema Uredbi Vlade Srbije, pripadaju trenerima za uspjehe na međunarodnim takmičenjima".

Trenerima Stojiljkovićevog stručnog štaba će zbog uspjeha na Svjetskom prvenstvu pripasti 75.000 evra.

"Čuli smo na jednom skupu i od Stojiljkovića, da on pravi dogovore sa trenerima reprezentacije oko raspodjele nagrada. Istaknut je i primjer Andrije Zlatića, koji je svojim rezultatima obezbijedio nagradu za najmanje dva trenera reprezentacije, ali ne i svom treneru iz Užica, koji je nesporno najzaslužniji za sve njegove uspjehe", pojasnio je Stevanović.

Stojiljković je Stevanovića kritikovao zbog toga što SSS navodno nije reprezentaciji omogućio adekvatne pripreme za SP.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC