• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bh. plivače izbacuju sa EP?

Zbog neplaćenog duga Plivački savez BiH više nije član LEN-a, a četvorica plivača iz BiH mogli bi biti izbačeni sa EP u Budimpešti.

 Bh. plivače izbacuju sa EP? Izvor: MONDO

Plivački savez nije platio Evropskoj plivačkoj federaciji (LEN) godišnju članarinu od 200 evra i 65 evra kazne za neučestvovanje u štafeti zbog čega je isključen iz članstva u LEN-u, potvrđeno ej iz ove organizacije.

Iz istog razloga plivači Benjamin Buća, Arnel Dudić, Ensar Hajder i Nenad Simić, kao i trener Aldin Đerahović mogli bi biti izbačeni sa Evropskog prvenstva koje se održava u Budimpešti.

"Rok za nacionalne saveze da uplate godišnju članarinu LEN-u bio je 1.aprila, a prema našim pravilima, ako to nije učinjeno do 1.maja, ti Savezi više nisu članice LEN-a. To je slučaj sa Plivačkim savezom BiH, a odgovornost je isključivo na predsjedniku i generalnom sekretaru vašeg Saveza “, izjavio je direktor LEN-a Laslo Šakadati, prenose sarajevski mediji.

„No, učinit ćemo ipak sve kako vaši plivači ne bi ispaštali, ni krivi ni dužni, jer ovo je jedna od rijetkih prilika da nastupe na takmičenjima ovog nivoa. Nadam se da ćemo ovu situaciju ipak razriješiti na najbolji način, posebno zbog toga što se radi o zaista simboličnim sredstvima od oko 200 evra“, dodao je on.

Da stvar bude gora bh. plivači mogli bi biti kažnjeni zbog propusta Plivačkog saveza BiH, iako on nije ni učestvovao u finansiranju njihovog odlaska na EP, već su to obezbijedili isključivo svojim novcem i novcem svojih klubova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC