• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Ništa od srpskog derbija!

Uzbekistanka Akgul Amanmuradova spriječila okršaj Jelene Janković i Ane Ivanović u četvrtfinalu renomiranog turnira.

 SINSINATI: Ništa od srpskog derbija! Izvor: MONDO

Stručnjaci tvrde da je u ženskom tenisu - u poređenju sa muškim - ogromna razlika između prve i 50. na svijetu. O razlici između prve i 100. da ne govorimo.

Međutim, iznenađenja se ipak događaju. Tako je Akgul Amanmuradova (114) u trećem kolu turnira u Sinsinatiju zaustavila drugu teniserku svijeta i prvog nosioca, Jelenu Janković - 7:6 (7:3), 6:4!

Propala je prilika da u petak u četvrtfinalu gledamo Jankovićevu protiv preporođene Ane Ivanović. Šteta, bio bi to sigurno zanimljiv meč...

Ovako će Ana pokušati da "osveti" svoju rivalku, ali i mladu Bojanu Jovanovski, koju je dvadesetšestogodišnja Amanmuradova deklasirala u drugom kolu (6:2, 6:0).

Činjenica da Jankovićeva na cijelom meču nije imala nijednu jedinu brejk loptu, ne govori toliko o njenoj slaboj igri, koliko o nadahnuću 190 centimetara visoke igračice iz Taškenta.

Amanmuradova je "zakucala" Jeleni 12 asova i osvojila čak 79 odsto poena na svoj servis. Bukvalno nijedan gem na njen servis nije bio ni blizu neizvjesnog, dok je Džej Džej u oba seta spasila po dve brejk lopte, prije nego što je poklekla u sedmom gemu drugog seta.

Pri rezultatu 3:3, vodila je sa 40:15, dozvolila protivnici da izjednači, a onda joj jednom od ukupno pet dvostrukih servis grešaka podarila brejk šansu.

Amanmuradova je objeručke prihvatila poklon i sa još dva lagano osvojena gema na svoj servis, došla do najvećeg "skalpa" u karijeri.

Jelena je bez zapaženog rezultata još od početka juna i plasmana u polufinale Rolan Garosa. Ostaje nada da će do početka US opena, 30. avgusta, pronaći pravu formu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC