• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ceca Kitić hoće da igra za reprezentaciju!

Najbolja rukometašica svijeta rado ni obukla dres Srbije iako ima 50 godina.

 Ceca Kitić hoće da igra za reprezentaciju! Izvor: MONDO

Zvanično najbolja rukometašica svijeta svih vremena Svetlana Kitić izjavila je da je spremna da nastupi za reprezentaciju Srbije i da bi to bila oproštajna utakmica poslije burne i velike karijere, kakvu je imala.

"Bila bi to oproštajna utakmica u dresu Srbije. Prihvatila bih da odigram taj meč. Bio bi to nakon burne i velike karijere, kakva je bila moja, lijep oproštaj", rekla je Kitić u intervjuu novinskoj agenciji Tanjug.

"Uživala sam igrajući rukomet. Donio mi je, na neki način, lagodan život, ali mi je 'uzeo' djetinjstvo, jer sam se od roditelja odvojila u 15. godini. Bilo je polomljenih vilica, noseva, kolena me ne služe baš najbolje, najviše su stradali prsti...", prisjeća se Ceca Kitić.

Profesionalnu rukometnu karijeru okončala je 1996. godine, ali je u dresu Radničkog iz Beograda na teren ponovo istrčala prije oko dve godine, u svojoj 48 godini, i to sa dvadesetak godina mlađim koleginicama.

Prema rečima Svetlane Kitić, pre 30 godina, kada je počela da se bavi rukometom, sport je u Srbiji imao odgovarajući tretman i sva bitna pitanja bila su sistemski riješena, iako je i tada novca bilo malo.

"Zašto ne bismo preslikali ono što je bilo dobro, a 'bacili' ono što ne valja? Mi od tog vremena bježimo, jer je to bilo 'Titovo vrijeme'. Meni nije bitno da li je tu Tito, Koštunica, Tadić ili Dačić. Bitno je da sport dobije status koji zaslužuje", navela je direktorka RK Radnički.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC