• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić podržao Karpova i Alisu Marić

Zamjenik predsjednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i šahovski velemajstor Anatolij Karpov sastali su se u kabinetu ministra.

 Dačić podržao Karpova i Alisu Marić Izvor: MONDO

To je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Tom prilikom ministar je iskazao zahvalnost Karpovu na prijateljskom odnosu koji je imao prema našem narodu i prema našoj državi u proteklih nekoliko decenija.

"Karpov je pomagao i solidarisao se sa nama u najteže vrijeme koje je bilo teško za naš narod i našu državu i zato mislim da je odluka našeg Šahovskog saveza da podrži njegovu kandidaturu za predsjednika Svjetske šahovske federacije ispravna, ne samo zbog našeg ličnog i prijateljskog odnosa, nego i zbog svega onog šta on znači za svjetski šah", kazao je Dačić.

On je dodao da je za nas posebno važna njegova odluka da u svom timu za potpredsjednika izabere našu proslavljenu šahistkinju Alisu Marić koja bi bila najviši srpski sportski funkcioner koji se nalazi u svjetskim sportskim asocijacijama.

"Vlada Republike Srbije se ne miješa u rad sporskih organizacija, ali ga podržava i smatramo da bi izbor gospodina Karpova i Alise Marić bio od velikog značaja za razvoj i ponovni uzlet našeg šaha", istakao je ministar Dačić.



Karpov je podsjetio da je najbolji šahista svijeta postao na Olimpijadi u Skoplju 1972. godine i istako da mu je drago da je Beograd glavni grad i što se šaha tiče.

"Promijeniću odnos prema šahu ako postanem predsjednik FIBA", kazao je Karpov dodajući da su na Balkanu uvijek bila takmičenja viskokog ranga.

On je rekao da će FIBA, takođe, podržavati razvoj dječijeg i školskog šaha i tom sportu vratiti profesionalni nivo.

Alisa Marić se zahvalila Ivici Dačiću na prijemu, podršci i lijepim željama za uspjeh na predstojećim izborima, kao i Karpovu što je pozvao u njegov tim.

Ona svoju kandidaturu smatra vrstom priznanja za sve ono što je Srbija učinila za razvoj šaha i ono što je postigla u šahu.

Marić je izrazila nadu u uspjeh na izborima koji će, kako ona smatra, donijeti promjene u regionu, ali i na svjetskom nivou.

(Tanjug, foto Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC