• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podrška Srpske Karpovu

Proslavljeni šahista Anatolij Karpov boravio u Banjaluci u okviru svjetske turneje na kojoj promoviše svoju kandidaturu za predsjednika (FIDE)

 Podrška Srpske Karpovu  Izvor: MONDO

Protivkandidat Karpovu na izborima će biti Kirsman Iljumžinov. Šahovska unija BiH, koju čine tri saveza, za davanje podrške mora imati konsenzus, odnosno jedan glas.

Karpovu je upriličen je u Administrativnom centru Vlade RS. Ovom prilikom Karpov je odigrao simultanku na 20 tabli s mladim šahistima iz RS, kojima se suprotstavila i najbolja srpska šahistkinja Alisa Marić, kandidatkinja za potpredsjednika FIDE. Ako bude novi predsjednik Karpov obećava povratak šaha na stare staze slave.
" Za predsjednika Svjetske šahovske federacije prvenstveno sam se kandidovao jer je došao posljednji trenutak za šah. Vrijeme je za drastične promjene. Profesionalno upravljanje i novi pristup trebalo bi da šahu vrate popularnost i značaj koje je nekada imao. Procesima u posljednjih 15 godina pogoršani su finansijski uslovi, smanjena je popularnost, na afirmaciji mlađih generacije se ne preduzima ništa. To ne smijemo dopustiti. Nadam se da ćemo dobiti izbore. Svaka zemlja članica FIDE ima pravo na jedan glas. Banja Luka je grad šaha, posebno je prepozatljiva po svom turniru - rekao je Karpov.

Najbolja šahistkinja Srbije svih vremena Alisa Marić  je istakla da će ukoliko nihova kandidatura prođe na izborima u Sibiru, šahovski savezi u zemljama bivše Jugoslavije imati veliku podršku.

"  Zadovoljstvo mi je što sam u Banjoj Luci, jer je moja majka iz Laktaša, pa se osjećam kao kod kuće. U planu je da za četiri godine zemlje bivše Jugoslavije dobiju 300.000 dolara za jačanje škola šaha i organizaciju turnira", rekla je Marićeva. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC