• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Đoković dočekao Rodika

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Sinsinatiju iz serije Masters pobjedom nad Davidom Nalbandijanom - 6:1, 7:6.

 SINSINATI: Đoković dočekao Rodika Izvor: MONDO

Treći teniser svijeta, a drugi nosilac u Sinsinatiju, lako je dobio prvi set, ali se u drugom namučio - spasio je pet set lopti protiv 37. igrača sa ATP liste, dok nije iskoristio prvu meč loptu.

Kako je počelo? Nalbandijan je na startu imao dvije brejk lopte, ali je Đoković, najviše zahvaljujući dobrim servisima, ipak uspio da dobije uvodni gem. To je bio samo početak njegove serije, jer je za tili čas stigao do 4:0.

Argentinac se "upisao" na Novakov servis (1:4) i to je bilo sve što je učinio u prvom setu, koji je trajao pola sata. U tom periodu Đoković je osvojio skoro duplo više poena (28:15), imao četiri direktna poena naspram samo jednog Argentinca i sedam neiznuđenih grešaka, dok ih je Nalbandijan imao 14.

Statistika dovoljno govori o odnosu snaga na terenu i dominaciji trećeg nosioca. Servisi nisu "slušali" igrače na početku drugog seta, obojica su napravili po dva brejka u prvih pet gemova.

Argentinac je zaigrao mnogo bolje nego u prvom setu i, doduše uz nekoliko Novakovih grešaka, došao do dve brejk, istovremeno i set lopte kod 5:4. Međutim, Srbin je od 15:40, osvojio četiri uzastopna poena i izjednačio na 5:5.

Pobjednika je odlučio taj-brejk. Bolje je počeo Novak, poveo 3:1, ali je Nalbandijan odmah uzvratio mini brejkom za 3:3. Naredni gubitak poena na svoj servis Novaka Đokovića donio je prednost Nalbandijanu od 6:4. Međutim, Srbin je uspio da izjednači na 6:6.

Srbin je do pobede došao posle duple servis greške Nalbandijana, koji nije iskoristio tri set lopte u taj-brejku, posle sat i 37 minuta borbe. Na kraju, Argentinac je imao više vinera (17:14), ali i znatno više neiznuđenih grešaka (31:17),

Nalbandijanu ionako ne prija Sinsinati, jer je ove godine tek drugi put, u sedmom učešću, prošao dalje od 2. kola.

To je bila četvrta pobeda najboljeg srpskog tenisera nad Nalbandijanom, odnosno treća uzastopna. Ukupan rezultat je 4:1. U prethodna dva meča Argentinac je osvojio samo šest gemova, to jest, u minule tri Novakove pobjede samo 11.

Đoković je pre Nalbandijana, u drugom kolu, pobedio zemljaka i prijatelja, Viktora Troickog - 6:3, 7:5.

Inače, Đokoviću je ovo bila 101. pobeda na turnirima Masters serije, koje je osvajao pet puta.

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće Endi Rodik (9), koji je poslije dva sata i 45 minuta savladao Robina Soderlinga (5) - 6:4, 6:7, 7:6.

Novak je od Rodika izgubio četiri puta, a dobio ga samo dva puta. U sva tri duela u 2009. Amerikanac je bio bolji.

Đoković je u poslednje dve godine stizao do finala u Sinsinatiju, ali je oba puta zaustavljen nadomak trofeja.

Prvo ga je savladao Endi Marej, a onda i Rodžer Federer 2009.

Sa Britancem (4), koji se u trećem kolu namučio sa Letoncem Ernestsom Gulbisom - 4:6, 6:3, 7:6, sada može da se sretne u polufinalu.

Mareju će sljedeći protivnik biti Amerikanac Mardi Fiš, koji je lako izašao na kraj sa Francuzom, Rišarom Gaskeom - 7:5, 6:2.

Nagradni fond turnira u Sinsinatiju je 2.430.000 dolara. Pobjednik će zaraditi 443.500 dolara i 1.000 ATP poena.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC