• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Očajno!

"Ukupno gledano, igra mi je bila očajna", bio je samokritičan Novak Đoković poslije poraza od Endija Rodika u četvrtfinalu Mastersa u Sinsinatiju.

 Đoković: Očajno! Izvor: MONDO

Na posljednjem nastupu pred start US Opena, Novak Đoković igrao je odličan tenis, sve do četvrtfinala.

Bez mnogo muke nadigrao je prva dva protivnika u Sinsinatiju, protiv Viktora Troickog i Davida Nalbandijana nije izgubio ni set, ali onda je na red došao Endi Rodik.

I Novak je, mada ni sam ne zna zbog čega, upravo tada pao.

"Ukupno gledano, igra mi je bila očajna", rekao je Đoković poslije poraza u četvrtfinalu Mastersa u Sinsinatiju.

Meč sa Rodikom trajao je sat i 23 minuta, Amerikanac je bio bolji u dva seta - 6:4, 7:5.

To je Novaku četvrti uzastopni poraz od nekada prvog, a trenutno 13. tenisera svijeta, kojeg nije pobijedio od US Opena 2008. godine.

"Odigrao sam veoma loš meč. Svaki put kada je bilo neophodno da odigram dobar poen, pravio sam grešku. Naročito je to bio slučaj sa forhendom. Jednostavno - očajno!", bio je ljut treći teniser svijeta na sebe.

Rodik je, očigledno našao način da se suprotstavi Đokoviću. U razmjenama se povukao u defanzivu i insistirao na tome da Beograđanin "vodi igru", odnosno da on bude taj koji će prvi pokušati da pogodi viner.

Čak 28 puta Novak je ostvario direktan poen, naspram Rodikovih 15, ali je u isto vrijeme Srbin napravio 29 neiznuđenih grešaka, a Rodik ponovo 15.

"On je samo vraćao lopte, nije radio ništa specijalno. Jednostavno me je tjerao da još jednom udarim lopticu", opisao je Đoković igru protivnika, koji se ponovo uzdao u vanserijski servis i zabilježio osam asova, uz 83 odsto osvojenih poena na ubačen prvi servis.

"Novak vjerovatno nije odigrao svoj najbolji meč. Izbacivao je lopte koje uglavnom pogađa. Očekivao sam od njega da će igrati bolje", rekao je Rodik, koji će se za finale 2.430.000 dolara vrijednog turnira boriti protiv zemljaka Mardija Fiša.

Fiš je u prvom duelu četvrtfinala izbacio Endija Mareja, a potom je još jedan favorit ispao. Kipranin Markos Bagdatis nadigrao je prvog tenisera svijeta Rafaela Nadala, tako da je od članova "velike četvorke", samo Rodžer Federer uspio da se domogne polufinala.

On je bio bolji od Nikolaja Davidenka i sada u konkurenciji sa Bagdatisom, Rodikom i Fišom slovi za favorita u Sinsinatiju.

Poslije ovog turnira na programu je još Nju Hejven, gdje najbolji teniseri neće nastupiti, već će se povući i pojačati trening pred start posljednjeg gren slema ove sezone. Na US Openu tron je upražnjen, jer prošlogodišnji šampion Huan Martin Del Potro neće moći da brani titulu, zbog teške povrede zgloba ruke i operacije koju je imao proljetos.

(MONDO, foto: FoNet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC