• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gocić u MONDU: Hoću Romu u Ligi šampiona!

Srpski vaterpolista je posljednji slobodan dan pred finalne pripreme za EP u Zagrebu dijelom proveo i u redakciji MONDA odgovarajući na pitanja posjetilaca našeg portala.

 Gocić u MONDU: Hoću Romu u Ligi šampiona! Izvor: MONDO

Gocić je u redakciju MONDA došao prilično promukao. Opravdanje je glasilo: fudbal. Naravno.

Bivši vaterpolista Partizana i vatreni navijač crno-bijelih je burno preživljavao revanš utakmicu plej-ofa Lige šampiona.

"Nadam se da ćemo iz prvog šešira da izvučemo Romu. Ja igram naredne sezone u Latini, koja se nalazi nadomak Rima, volio bih da imam priliku da uživo gledam Partizan", rekao je Živko i u šali dodao:

"Da budem vođa gostujućih navijača".

Neka od pitanja čitalaca bila su upravo vezana za Ligu šampiona, a jedno je glasilo: Koga bi stavio na gol Partizana?

"Sinoć mi je baš jedan prijatelj sa kojim sam gladao utakmicu rekao da smo mogli da stavimo (Slobodana) Sora na gol. Nasmijao sam se i rekao: mogli smo da je gol malo niži i da ga stavimo u vodu".

"S obzirom na to da smo uradili ono što je trebalo, a to je plasman u Ligu šampiona, ne bih ništa mijenjao".



Živko Gocić se prije godinu dana našao u istoj situaciji kao Mladen Krstajić u utorak uveče, kada je promašio važan penal. Jednog čitaoca je zanimalo kako se osjećao kada je promašio penal protiv Španaca u finalu Svjetskog prvenstva.

"U tim trenucima čovjek nije ni svjestan šta se događa i kakve sve posljedice može da ima. Mi smo, na primjer, tek poslije finala SP u Rimu postali svjesni šta se dešava, a meni je tek poslije dva, tri sata došlo u glavu da sam mogao da budem tragičar."

"U svakom slučaju čudno je stanje, neka vrsta poludelirijuma. Ne znam ni ja kako da objasnim. Kada ostvariš takav uspjeh prva reakcija je burna, ali tek poslije se raduješ iz dubine duše".

Neko ko se predstavio kao Konstantin je uz konstataciju da prezime Gocić nije uobičajeno pitao Živka odakle je. Srpski vaterpolista kaže da je iz Beograda i da nekoliko generacija unazad nema veze sa Crnom Gorom, iako to mnogi misle.

"Ja sam iz Beograda, a moji su sa juga Srbije. Mama mi je iz okoline Niša, a tata iz okoline Kraljeva".



Živku Gociću bila su zanimljiva pitanja o Crvenoj zvezdi i nasmijao se kada je pročitao pitanje da li navija za crveno-bijele (kao i Andrija Prlainović, Darko i Dejan Udovičić, Dejan Savić, Viktor Jelenić, Igor Milanović, kako je napisao jedan čitalac).

"Nisam ni znao za sve njih. Ljudi koji prate vaterpolo i sport uopšte znaju da sam redovan posjetilac košarkaških i fudbalskih utakmica i zna se da ja navijam za Partizan", glasio je odgovor 28-godišnjeg vaterpoliste.

Da li bi stavio kapicu Crvene zvezde?

"Hm... Teško. S obzirom na to da sam profesionalac, ako bih dobio nepristojnu ponudu vjerovatno bih. Ako bi međutim dobio dvije slične ponude od nekog drugog kluba i od Zvezde, naravno da bih izabrao taj drugi klub. To ne znači da ja imam nešto protiv Zvezde".

Šta ćeš biti kada završiš karijeru?

"Za sada sebe ne vidim u nekom trenerskom poslu, ali bih u svakom slučaju volio kada bih jednog dana mogao da pomognem Partizanu, Vaterpolo savezu Srbije i vaterpolo sportu uopšte".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC