• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NJU HEJVEN: Pobjede Troickog i Zimonjića

Viktor Troicki napravio preokret, savladao Aleksandra Dolgopolova i za plasman u polufinale igraće protiv Radeka Štepaneka.

 NJU HEJVEN: Pobjede Troickog i Zimonjića Izvor: MONDO

Kiša je napravila mnogo problema organizatorima turnira u Nju Hejvenu, pa i teniserima.

Tako je Viktor Troicki na dva dana "podijelio" meč 2. kola sa Jarkom Neimenom. Doduše, drugog dana je samo "ovjerio" Finca osvojivši jedan gem koji ga je delio od pobjede u trenutku prekida.

Mnogo više muka imao je njegov protinik u trećem kolu, Aleksandar Dolgoplolov, koji je tek kasnije savladao Džejmsa Blejka, a samo nekoliko sati poslije morao je i na megdan srpskom teniseru.

Deseti nosilac je to iskoristio i pobijedio sedmog poslije preokreta u noći između srede i četvrtka po srednjeevropskom vremenu - 6:7 (4), 7:6 (1), 6:2.

Troicki je 45, a Dolgopolov 43. na ATP listi i to je bio njihov prvi meč.

Srbin će se u četvrtfinalu sastati sa Radekom Štepanekom, peti put u karijeri. Čeh, koji je u 3. kolu bio bolji od Fernanda Gonzaleza 6:2, 6:4, vodi 3:1 protiv Troickog. Međutim, srpski teniser je dobio poslednji meč, jedini u 2010, nedavno u Sinsinatiju - 7:5, 6:1.

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor su tek startovali na turniru u Nju Hejvenu. Kao prvi nosioci savladali su Amerikance, Erika Butoraka i Trevisa Perota - 6:2, 6:2.

Srbin i Kanađanin su najavili da se vraćaju u formu pred US open. Oni su na Rolan Garosu osvojilim petu titulu u 2010, ali su od tada zabeležili samo jednu pobedu, uz tri poraza, na turneji po SAD do dolaska u Nju Hejven.

Zimonjić i Nestor će se u drugom kolu sastati sa pobjednikom duela Julijan Novl (Austrija), Endi Ram (Izrael) - Marselo Melo, Bruno Soareš (Brazil).

Nagradni fond turnira u Nju Hejvenu je 663.750 dolara. Pobjedniku u singlu pripašće 93.630, a pobednici u dublu dobiće 36.500.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC