• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Servus dragi Zagreb moj!

Vanja Udovičić pred polazak na EP rekao da "finansijski problemi koje ima VSS, nikada nisu i neće uticati na želju da se brane boje države".

 VATERPOLO: Servus dragi Zagreb moj! Izvor: MONDO

Najbolji srpski vaterpolisti gotovo 100 dana treniraju, igraju i osvajaju turnire. Kroz nekoliko dana očekuje ih početak najvažnijeg takmičenja u godini, što su isticali otkako su se prvi put okupili 7. juna.

Autobusom, u petak rano ujutru, selektor Dejan Udovičić će na Evropsko prvenstvo u Zagreb povesti 13 igrača. Pokušaće da odbrane "srebro" iz Malage, osvojeno prije dvije godine, a možda i da tu medalju učine još sjajnijom.

Svjetski prvaci iz Rima i osvajači Svjetske lige i FINA Svetskog Kupa, okupili su se na otvorenom bazenu SC "Banjica" da odrade posljednji trening po vrelom beogradskom suncu...

Grupa novinara bila je tu da im poželi sreću u Zagrebu i upita za očekivanja pred start turnira.

"Idemo u Zagreb kao evropski vicešampioni i svjetski prvaci. Viće puta smo isticali da je ovo za nas najvažnije takmičenje i da ćemo učiniti sve da ponovo donesemo medalju. Naravno, biće jako teško, jer će na EP učestvovati četiri-pet izjednačenih ekipa. Bez obzira na sve, naš cilj je uvijek isti", izjavio je Marko Avramović.

Osim borbe sa najboljim evropskim ekipama, vaterpolisti, kao i svi drugi sportisti, moraju da se "izbore" i sa viškom slobodnog vremena između treninga i utakmica.

Avramović je poručio da i za to imaju recept!

"Već godinama sam cimer sa Filipom Filipovićem, koji je zajedno sa Vanjom (Udovičićem) zadužen da nas opskrbi filmovima. Filip i ja na tom polju imamo sličan ukus, jer obojica volimo trilere i komedije", rekao je za MONDO vaterpolista Partizana.

Upitan da li Filipović možda hrče, odgovorio je: "Ne, nikako... Ali ustaje mnogo rano".

Debitant na velikim takmičenjima, Boris Vapenski, kaže za MONDO da ima "pozitivnu tremu", ali da su ga ostali igrači tako dobro prihvatili, da se potpuno osjeća dijelom ekipe.

"Naravno da ću se potruditi da dam sve od sebe i doprinesem igri tima. Kao što ste primjetili, izgledamo opušteno, ali svi u sebi imamo dozu opreznosti. Razmišljamo o onom što nas čeka u Zagrebu i znamo da neće biti nimalo lako. Međutim, mi smo tim, sastavljen od 13 igrača, u kojem nema izdvajanja. To nas i čini šampionskom ekipom. Bitno je da se da gol, a ne ko će ga dati. Važno je da se pobijedi".

Vapenski će na svom "vatrenom krštenju" imati privilegiju, ali i nesreću, jer će vjerovatno biti sam u sobi. Tokom priprema bio je cimer sa golmanom Branislavom Mitrovićem, koji neće ići u Zagreb. Novosađanin ima spremno rješenje...

"To su prije svega knjige".

Iako u reprezentaciji igra sa bratom, Gojkom, centar Duško Pijetlović dijeli sobu sa Stefanom Mitrovićem.

"Imamo 20 dana da se ubijemo od filmova", nasmijao se Pijetlović, a onda u ozbiljnijem tonu govorio o rivalima u grupi.

Na startu takmičenja Srbiju očekuje duel sa Grčkom, za koju kaže da mora da se shvati maksimalno ozbiljno.

Što se tiče Mađara, centar "orlova" kaže da su nepoznanica i da ih nije gledao. Ipak, "nešto mu smrdi" zbog čudnih poraza u pripremnom periodu "vječitog rivala" srpske reprezentacije.

"Jedno je sigurno - da nisu slabi. Sigurno je da će doći da budu prvi, to je njihov mentalitet, a vaterpolo im je nacionalni sport".

Kada je vidio novinare, kapiten Vanja Udovičić je prvo rekao: "Nije tačno".

To se, naravno, odnosilo na informaciju da će sljedeće sezone igrati za grčki Olimpijakos.

Vanja je dodao da svi finansijski problemi koje Savez ima, nikada nisu i neće uticati na rad ekipe i želju da se brane boje države.

Filip Filipović ponovo je, u svom stilu, govorio o pritiscima pred početak EP, ali ne u smislu pritiska vezanog za učinak na turniru, već od nekih "spoljnih elemenata".

"Opet se događa da se pred takmičenje pozivaju neki mlađi igrači, da se sa njima pregovara i umjesto da se ovoj ekipi pruži podrška, samo joj se otežava situacija i vodi priča o potpuno perifernim stvarima. Te opstrukcije više nisu slučajne, već postoji namjera da se ova mlada ekipa poremeti. Ne znam zašto je tako i zašto se to radi protiv svojih ljudi, umjesto da se ujedinimo pred ovako važan turnir".

Ostao je Filip pomalo nedorečen, ali smo sigurni da tako neće biti u bazenu, počev od 29. avgusta!

(P. Vujić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC