• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Na startu Đoković - Troicki!

Sva trojica Srba u istoj četvrtini žrijeba, Tipsarević protiv Rohusa. Kod teniserki, Janković - Halep, Ivanović - Makarova, Jovanovski - Rodionova.

 US OPEN: Na startu Đoković - Troicki! Izvor: MONDO

Nepune dvije nedelje posle okršaja na Mastersu u Sinsinatiju, Novak Đoković i Viktor Troicki ponovo će se sastati. Ovog puta u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD, posljednjeg grend slem turnira sezone!

Đoković je, nesumnjivo, favorit, pošto je dobio Viktora četiri puta zaredom.

Pobjednik ovog meča u drugom kolu ide na Nijemca Filipa Pečnera ili tenisera iz kvalifikacija.

U Novakovoj (treći nosilac) četvrtini žrijeba nalazi se i Janko Tipsarević, koji će igrati sa starim znancem, Olivijeom Rohusom iz Belgije. Do sada su odmjerili snage šest puta, a Janko je slavio u dva navrata - u Dejvis kup meču 2005. godine, rezultatom 3:2, pa naredne godine na čelendžeru u Monsu.

Pobjednika sedmog međusobnog okršaja najvjerovatnije će čekati Amerikanac Endi Rodik.

Ako bi se na terenu sve odvijalo kao "na papiru", Đoković bi se u četvrtfinalu sastao sa Nikolajem Davidenkom, a u polufinalu sa Rodžerom Federerom.

Rafael Nadal otvara turnir okršajem sa Rusom Gabašvilijem, Federer sa Argentincem Dabulom, a Endi Marej sa Slovakom Lackom.

Ilija Bozoljac se u drugom kolu kvalifikacija sastaje sa Špancem Giljermom Alkaideom, dok je Filip Krajinović u prvoj rundi pobijedio Čeha Jaroslava Pospišila sa 6:2, 6:4 i sada ide na Francuza Benou Pera.

U konkurenciji teniserki, Jelena Janković (četvrti nosilac) igraće sa Rumunkom Simonom Halep, koja zauzima 95. mjesto na WTA listi. Ako tu ne bude iznenađenja, Jeleni u drugom kolu slijedi duel sa Molik ili kvalifikantkinjom.

Ana Ivanović (41) izvukla je Ruskinju Jekaterinu Makarovu (58), a Bojana Jovanovski (87) Anastasiju Rodionovu (64) iz Australije.

U slučaju pobjede, Ana ide na Ženg ili Bačinski, a Bojana na Stosur ili Vesninu.

Prvi nosilac je Karoline Voznijacki, zbog odsustva Serene Vilijams, drugi Kim Klajsters, koja brani titulu, a treći Venus Vilijams.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC