• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: "Delfini" spremni, neka igre počnu

Srpski vaterpolisti "osjetili" bazen u Zagrebu, svi čekaju start EP-a. Selekcije nemaju više pravo na izmjene.

 VATERPOLO: "Delfini" spremni, neka igre počnu Izvor: MONDO

U nedjelju počinje, "delfini" su spremni. Ni tmuran i kišovit subotnji dan u Zagrebu nije poremetio planove stručnog štaba vaterpolo reprezentacije Srbije, koja u nedjelju, utakmicom protiv Grčke, počinje takmičenje na Evropskom prvenstvu.

U petak uveče na bolove se požalio Nikola Rađen, ali je dobio injekcije i u subotu je sa saigračima uskočio u bazen. Zanimljivo, Srbija je u subotu trebalo da dijeli bazen sa Crnogorcima, odnosno da treniraju u istom terminu, ali je crnogorski selektor Petar Porobić dao svojim izabranicima voljno, pa su se srpski vaterpolisti "širili" u bazenu Mladosti u Zagrebu.

Inače, novina na ovom EP biće i činjenica da nikakve promjene u sastavu nisu dozvoljene čak i po cijenu ozbiljnih povreda u ekipi.

Srbija će u Zagrebu probati da odbrani srebro iz Malage ili da tu medalju učini sjajnijom. Prva prepreka na tom putu biće selekcija Grčke. Ekipa Dejana Udovičića je favorit, ali uvijek treba biti oprezan, pogotovo na startu takmičenja.

Grci imaju relativno nov sastav, predvođen najvećom zvijezdom Jorgosom Afrudakisom. Željni su dokazivanja, uspjeha, dobrih rezultata.

"Sama činjenica da smo na EP dovoljno govori. Ako ulazak u igru bude na nivou, ako budemo svjesni da se igra i glavom onda ne bi trebalo da bude problema. U stanju smo da anuliramo loš početak. Ne razmišljam o tome da je to prva utakmica na šampionatu. Razmišljam da smo na takmičenju gde moramo od prvog do posljednjeg minuta da budemo posvećeni takmičenju jer u suprotnom nam se ne piše dobro", kaže Filip Filipović.

Slično razmišlja i Živko Gocić: "Grci kao ekipa djeluju veoma dobro, bez ekstra zvijezda. Disciplinovani su u svakom dijelu terena a u odbrani im je zona najveći adut. Moramo da je probijemo, da ih dovedemo u naš ritam".

Trener Dejan Stanojević upozorava da Grci imaju sastav koji može da iznenadi.

"Imali su dobre rezultate, željni su povratka na veliku scenu. Imaju i određeno iskustvo mada je sve u našim rukama. Moguća je kiša ali kako nama tako i njima. Nadam se da ćemo se kroz treninge privići na ovakvo vrijeme.Bitno je da uđemo na pravi način u utakmicu i pobjedom otvorimo prvenstvo".

Inače, srpski tim smješten je u hotelu "Westin" u kojem su još Hrvati, Crnogorci i Italijani.

EP počinje u nedelju u 10 časova utakmicom Turska - Rumunija. Zlatnu medalju brani selekcija Crne Gore.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC