• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STRELJAŠTVO: Srbi "gađaju" kristalne globuse

Sedmoro srpskih strijelaca učestvovaće u finalu Svjetskog kupa u Minhenu od 21. do 29. oktobra.

 STRELJAŠTVO: Srbi "gađaju" kristalne globuse Izvor: MONDO

To je saopštila Međunarodna federacija sportskog streljaštva (ISSF).

Srbija će u tri discipline imati po dva predstavnika.

Zorana Arunović, kao svjetska vicešampionka MK pištoljem plasirala se automatski u finale Svjetskog kupa, a istim oružjem gađaće i Jasna Šekarić koja je sakupila 21 bod - 15 za pobjedu na Svjetskom kupu u Sidneju i šest za rezultat. Ona je po broju bodova na listi finalista na diobi prvog mjesta sa Bugarkom Grozdevom.

Dva strijelca iz Srbije gađaće i u finalu Svjetskog kupa vazdušnim pištoljem - Andrija Zlatić kao svjetski vicešampion i Damir Mikec kao pobjednik Svjetskog kupa u Fort Beningu. Mikec je prvi na listi finalista sa 22 boda.

Dvije srpske takmičarke gađaće u finalu Svjetskog kupa MK puškom trostav 3 puta 20 metaka. Pobjednica finala Svjetskog kupa u Vuksiju u Kini 2009. Lidija Mihajlović automatski se kvalifikovala za ovogodišnje finale, a osvajanjem bronzane medalje ovim oružjem na Svjetskom kupu u Fort Beningu ulaznicu je ovjerila i Andrea Arsović.

Zorana Arunović će gađati i vazdušnim pištoljem, a plasirala se kao svjetska šampionka iz Minhena ovim oružjem.

Nemanja Mirosavljev kao osvajač bronzane medalje na šampionatu svijeta u Minhenu MK puškom 3 puta 40 metaka ušao je u finale Svjetskog kupa u ovoj disciplini.

Prošle godine Lidija Mihajlović je postala peti strijelac iz Srbije koji je osvojio kristalni globus ISSF za pobjedu u finalu Svjetskog kupa. Prije nje su pobjeđivali Jasna Šekarić (šest puta), Goran Maksimovi (tri puta) i po jednom Nemanja Mirosavljev i Stevan Pletikosić.

Najtrofejnija je Jasna Šekarić koja ima šest kristalnih globusa (dva MK pištoljem - 1988. i 1990. oba puta u Minhenu) i četiri vazdušnim pištoljem (1988. u Minhenu, 1996. u Nefelsu, 1997. u Luganu i 2005. u Minhenu). Jedna je od rijetkih takmičarki koja je u jednom finalu Svjetskog kupa pobedila sa oba oružja (prvo finale Svjetskog kupa 1988. u Minhenu). Šekarić je u finalu osvojila i tri srebra i jednu bronzu.

Goran Maksimović ima tri kristalna globusa i jedan je od malobrojnih strijelaca u svijetu koji je pobijedio u finalu Svjetskog kupa sa sva tri oružja. MK puškom trostav trijumfovao je1991. u Minhenu, vazdušnom puškom 1990. u Minhenu i MK puškom 60 metaka ležeći 1988. u Minhenu. Ima drugo mjesto MK puškom 3 puta 40 metaka u Minhenu 1988.

Po jedan kristalni glubus imaju Nemanja Mirosavljev (MK puška 3 puta 40 metaka u Minhenu 1995) i Stevan Pletikosić (MK puška 60 ležeći u Minhenu 1991).

(Tanjug, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC