• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Bio je loš dan, nema veze

Srpski vaterpolisti svjesni grešaka protiv Mađara, željni da pokažu šta znaju u preostalim utakmicama.

 VATERPOLO (EP): Bio je loš dan, nema veze Izvor: MONDO

Ako neko ima debeo kredit kod ljubitelja sporta u Srbiji onda su to vaterpolisti. U proteklim godinama (i decenijama) donosili su radost, pa i kad se desi neki poraz, pa makar to bio i od "vječitog rivala", Mađarske nema im se šta zamjeriti.

Uz to, kad se zna da su na Evropsko prvenstvo u Zagreb otišli zahvaljujući podizanju kredita (pravog pravcatog, novčanog), onda je premija šta god da urade. A znamo da mogu mnogo, mnogo više i bolje nego od onog šta su prikazali protiv Mađara (6:9).

Poslije dva dana borbi u Zagrebu, Mađari su ostavili najbolji utisak, iznenađenje su Rumuni i Italijani. Te tri ekipe imaju maksimalan učinak. Od ostalih favorita za neku od medalja - Hrvati, Crnogorci i Srbi imaju po poraz, a vicešampion svijeta, Španija moraće dobro da čupa ne bi li se plasirala u četvrtfinale poslije dva šokantna poraza na startu turnira.

Srpski vaterpolisti su svjesni da protiv Mađara ništa nije funkcionisalo kako treba. Od mlake odbrane, preko neefikasnog i nemaštovitog napada, sa mnogo propusta u svim fazama igre. O propuštenim napadima sa igračem više i nekim nerezonskim dodavanjima ne treba trošiti riječi.

"Delfini" su ljuti su na sebe. Ali, daleko od toga da će ovaj poraz izazvati tektonske poremećaje u ekipi. Na kraju krajeva, još ima realnih šansi za medalju. Što da ne i za trijumf! Samo će put do trona biti mnogo teži...

Utorak je slobodan dan u Zagrebu. Po kišovitom vremenu u glavnom gradu Hrvatske održana su dva treninga, a u srijedu ujutru (od 10 časova) protivnik će biti Rusija, koja ima dva poraza. Potom slijede susreti sa Makedonijom i Njemačkom.

"Ljuti smo na sebe, ali ne mislimo da smo nepobjedivi. Sami smo pomogli Mađarskoj da pobijedi. Kada gledam snimak vidim dosta grešaka, zaslužen poraz...Bilo je i neshvatljivih grešaka. Da nije bilo njih, da smo imali još nekog raspoloženog igrača moglo je da bude drugačije. Sada se okrećemo narednim rivalima i siguran sam da ova ekipa ima moć da se izvuče i nastavi uzlaznom linijom. Nama su mečevi sa naredna tri rivala jednaki olimpijskom finalu kako bi četvrtfinalni susret dočekali maksimalno spremni bez obzira na jačinu protivnika", rekao je srpski selektor Dejan Udovičić.

On je ocijenio i da naporno ljeto i potrošene emocije uzimaju lagano danak, ali i da njegov tim ima snage da se izbori sa time.

Kapiten Vanja Udovičić smiruje i sebe i saigrače. "Nije sramota kada se izgubi i porazi su dio igre. Snagu moramo da pokažemo tako što ćemo prvo sebe da pobijedimo, da sve dječije bolesti ostavimo po strani i maksimalnim angažmanom uđemo u meč. Ima ovde još da se igra, neće valjda jedan neuspjeh protiv jakog protivnika da nas poremeti".

Rusi ne bi trebalo da budu velika prepreka svjetskim prvacima. Ne igraju dobro u Zagrebu i već im je osjetno poljuljano samopouzdanje.

"Dugo nismo igrali protiv njih, nisam vidio ni u kakvom su sastavu. Ali za nas je to manje važno. Neophodno je da ove dane iskoristimo na pravi način, spremimo za četvrtfinale i prave ispite. Ubijeđen sam da ćemo dati sve od sebe a za koliko će to biti dovoljno ostaje da se vidi", rekao je Nikola Rađen.

Srpski tim je već navikao na ovakav rasplet događaja, odnosno da se ide "zaobilaznim putem" do pobjedničkog postolja.

"Stižu mečevi u kojima moramo da se vratimo u naš način razmišljanja i igranja. Imena protivnika nisu bitna. Izabrali smo teži put za ulazak u polufinale ali smo takve situacije već imali. Siguran sam da možemo da se vratimo, ovde ima iznenađenja i u svaki meč moramo da ušemo sa maksimalnim angažmanom", poručio je Milan Aleksić.

Momci, vjerujemo u vas. A vi znate svoj posao.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC