• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: To može samo Jelena!

Jelena Janković je u dramatičnom meču, koji je trajao 140 minuta uspjela da pobijedi Simonu Halep - 6:4, 4:6, 7:5 i plasira se u drugo kolo US Opena.

 US OPEN: To može samo Jelena! Izvor: MONDO

Najbolje plasirana srpska teniserka je do sada šest puta učestvovala na US Openu, gdje je 2008. igrala i finale. Iza sebe ima nebrojano mečeva na WTA turu i upravo iskustvo je bilo tas na vagi koji je presudio da ne bude eliminisana u prvom kolu njujorškog grend slema.

Protiv sebe je imala vrlo raspoloženu 19-godišnju Simonu Halep, bivšu juniorsku šampionku Rolan Garosa. Bez obzira na to što joj je ovo debitantski meč u glavnom žrijebu US Opena, pa još na Artur Ešu Rumunka je kontrolisala igru, dok je Jelena uglavnom vraćala lopticu bez imalo inicijative.

Kako je meč odmicao Halep je sve više dobijala samopouzdanje, ali je to nije držalo svih 140 minuta.

Za Simonu Halep najpre znamo zbog toga što je pre godinu dana hirurškim zahvatom smanjila grudi koje su joj smetale prilikom igre, ali svi koji su gledali njen meč protiv Jelene Janković imali su priliku da se uvere da je reč o veoma talentovanoj teniserki čije vreme tek dolazi.
Jelena je imala početnu prednost od 3:0, ali je posle teškom mukom stigla do 6:4 i to brejkom u 10. gemu.

U drugom setu gubila je sa 4:0, a onda se probudila. Vratila brejk u osmom gemu za 5:3, međutim nije uspjela da napravi potpuni preokret.

Srpkinja je imala šansu za brejk u šestom gemu trećeg seta. Nije je iskoristila. Ali zato je njoj Simona oduzela servis u izuzetno bitnom momentu - devetom gemu, čime je stekla prednost 5:4.

Rumunka je u narednom gemu bila je na dva poena od pobjede, no Jelena je uspjela da napravi ribrejk. Nekoliko neiznuđenih grešaka Simone Halep doprinijele su tome da se rezultat potpuno preokrene u Jeleninu korist.

Rivalka Jelene Janković u drugom kolu US Opena će biti 28-godišnja Hrvatica rođena u Nemačkoj Mirjana Lučić, koja je na startu pobijedila Australijanku Alisiju Molik sa 7:6(5), 6:1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC