• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Troicki ispustio Đokovića

Đoković i Troicki odigrali meč za pamćenje. Troicki igrao izvanrednmo, imao 20 as udaraca, ali griješio u ključnim trenucima.

 US OPEN: Troicki ispustio Đokovića Izvor: MONDO

Srpski derbi na "Artur Ešu", na jakom njujorškom suncu i 35 stepeni, pripao je Novaku Đokoviću poslije velike borbe i preokreta.

Osnovni utisak iz ovog meča je da je Viktor Troicki "imao" Novaka i samo zbog svojih grešaka nije napravio veliko iznenađenje na startu posljednjeg grend slema u sezoni. Prava je šteta što su se dva najbolja srpska tenisera sastala u prvom kolu...

Đoković je pobijedio poslije iscrpljujuće borbe, koja je trajala tri sata i 40 minuta igre. Rezultat 3:2 u setovima (6:3, 3:6, 2:6, 7:5, 6:3).

Troicki je svoje šanse propustio u četvrtom setu. Igrao je Viktor izvanredno, agresivno, motivisano i u tom dijelu igre je brzo poveo 2:0, imao je i 3:1, a onda je Novak pronašao sebe i počeo je da igra.

Đoković je dobio prvi set sa 6:3, a obeležio ga je to što je Troicki propustio nekoliko šansi da uzme Novaku servis. Imao je Viktor tri brejk prilike, ali nijednu nije iskoristio.

Imao je i 0:30 u gemu u kojem je Đoković servirao, da bi potom umesto laganog poentiranja lopticu poslao u mrežu. Čuo se potom Viktorov komentar: "Kako sam glup, jeeeb***!".

Drugi set Troicki je počeo furiozno. Na svoj servis je poveo 1:0, a potom oduzima Đokoviću njegovu servis prednost (Novak u ključnom trenutku imao duplu servis grešku).

Najbolje rangirani srpski teniser imao je odmah šansu da uzvrati svom prijatelju i oduzme mu servis, ali je Troicki snažno servirao i odbranio se, za vođstvo od 3:0. Imao je Đoković još jednu brejk šansu kod 3:1 za njegovog protivnika, ali je Troicki ponovo bio odlučan i nesavladiv.

Do kraja seta, Troicki nije dozvolio Đokoviću da ga uzdrma i uzvratio je istom mjerom - drugi set završen je 6:3.

U trećem setu Troicki je nastavio agresivnu i motivisanu igru, uz odličan servis. Đoković je bio defanzivan, teško se kretao i samo bi na trenutke bljesnuo i pokazao zašto je treći na svijetu.

Troicki je prvi brejk u trećem setu napravio u trećem gemu za vođstvo od 2:1, a potom je dominirao na "Artur Ešu" i ubjedljv trijumf u tom dijelu igre.

Uzbudljiv četvrti set. Troicki je nastavio u velikom stilu i odmah poveo sa 2:0. Đoković je, međutim, tada počeo da igra kako zna i uspio je da napravi preokret i povede 4:3. Do kraja tog dijela igre, Troicki je imao 30:0 na Đokovićev servis kod 5:5, ali je Đoković odbranio servis, a potom napravio brejk za dobijanje tog seta - 7:5.

U petom setu Troicki je opet počeo odlično uzeo je brejk protivniku. Ali, onda je imao i 40:15, da bi svojim greškama dopustio Đokoviću da ga stigne i izjednači. Bio je to, ispostaviće se, ključni gem u meču. Đoković je potom počeo da kontroliše igru, a Troicki je popuštao...

"Neko iz publike mi je stalno govorio: 'Drži se, ne daj se'. I upravo sam to i uradio", izjavio je Đoković.

"Moram Viktoru da odam priznanje. Dobro je igrao, dobro je servirao... Nekoliko poena je prelomilo meč", dodao je najbolji srpski teniser.

U 2. kolu Đoković će igrati sa Filipom Pečnerom (Njemačka), koji je savladao Dušana Lojdu (Češka) - 6:3, 6:1, 6:1. Pečner je 52. na ATP listi i nikada se nije sastajao sa Novakom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC