• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Španci otpisani

Grci vodili protiv Mađara, a onda se spašavali. Na kraju 6:6. Hrvati pobijedili Rumuniju, a Crnogorci Španiju, koja ima sva tri poraza.

 VATERPOLO (EP): Španci otpisani Izvor: MONDO

Vaterpolo reprezentacija Grčke ispustila je pobjedu nad Mađarskom u 3. kolu Grupe B što bi bilo najveće iznenađenje u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva u Zagrebu.

Na kraju su Grci uspjeli da osvoje bod protiv Mađara što i jeste neočekivano, s obzirom na odličnu igru Mađarske protiv Srbije u ponedeljak.

Grčka - Mađarska 6:6 (3:0, 0:1, 2:3, 1:2). Dakle, Grci su vodili 3:0, potom i 4:2, da bi pred posljednji dio igre bilo 5:4 za "Helene". Golovima Petera Biroša i Danijela Varge Mađari preokreću na 6:5, a bod Grcima donio je Janis Funtulis.

Mađarski selektor Deneš Kemenj bio je ljut na svoje igrače, koji su, kako je ocijenio, podbacili.

"Dešavalo nam se ovo i ranije, ali sam igračima rekao da ne smije da im se ponovi u Zagrebu, ali jeste! Pojedini igrači su igrali veoma loše", rekao je on.

Golman Toltan Seči rekao je da je teško igrati na visokom nivou u svakom meču, ali je priznao da mađarski tim nije ličio na sebe. "Zaista smo spavali u prvoj četvrtini, nismo igrali vaterpolo".

Grci su pokazali da imaju kvalitet za visok plasman i da ponekad pružaju igre ispod svog nivoa. Međutim, u ovom meču iskoristili su opuštenost Mađara.

"Želimo da budemo mežu šest najboljih ekipa i kvalifikujemo se za Svjetsko prvenstvo. Odlično smo počeli, igrali smo snažnu odbranu, ali onda smo pali i morali da stižemo gol minusa. Ipak, borili smo se i zaslužili smo taj izjednačujući gol", rekao je Funtulis, strijelac gola koji je Grcima donio remi.

U drugoj utakmici Grupe B, Nijemci su poslije velike borbe pobijedili Makedoniju 8:7. Poslije prve četvrtine, Njemačka je imala visoku prednost, ali su Makedonci (reprezentacija im je sastavljena od igrača iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske) uspjela da se vrati u meč, ne i da napravi potpuni preokret.

Nijemci sada imaju dvije pobjede i poraz, isto koliko i Srbija i boriće se sa "delfinima" za poziciju broj 2 u grupi. Duel Srbije i Njemačke biće odigran u nedelju u 10 časova. Prethodno, u petak, Srbija igra sa Makedonijom, a Njemačka sa Grčkom.



SELEKTOR ITALIJE: MOMCI, GDJE STE POLETJELI?

U derbiju 3. kola Grupe A, Crna Gora je pobijedila viceprvaka svijeta 8:7 (3:2, 2:2, 2:2, 1:1) i tako je otpisala Španiju iz borbe za medalju, jer "furija" sada ima sva tri poraza!

Crna Gora je konstantno bila u vođstvu, ali su Španci stalno bili tu negdje, da bi Nikola Janović postigao gol odluke sredinom posljednjeg dijela igre.

Vaterpolo reprezentacija Italije do sada je najveće iznenađenje Evropskog prvenstva u Zagrebu. Tri utakmice - tri pobjede, od toga najvredniji trijumf nad braniocem evropske krune Crnom Gorom.

Italijani su u srijedu, očekivano, pobijedili Tursku 9:4 (2:1, 1:1, 4:1, 2:1) i mogli bi da budu prvi u grupi A i direktno se plasiraju u polufinale. Ipak, pred njima su još dva teška duela, protiv Rumunije i domaćina Hrvatske.

"Azuri" su se protiv Turaka uozbiljili tek u drugom poluvremenu, a do tada su Turci, inače "topovska hrana" na turniru, bili egal.

Zanimljiva je bila izjava selektora italijanskog tima Alesandra Kampanje poslije meča:

"Igrali smo taktički briljantno. Ali, u početku utakmice bili smo neozbiljni. Imam mlad tim i neki igrači su vjerovatno pomislili da su najbolji na svijetu poslije dvije pobjede na startu takmičenja. Morao sam da im objasnim da još nismo dotle stigli. Ne još".

Hrvatska je napravila preokret protiv Rumunije i pobijedila 13:7. Igrač meča bio je Andro Bušlje, strijelac šest golova!

Rumuni su vodili 3:1, ali su potom Hrvati napravili preokret i poveli 6:5. Bušlje je rešetao mrežu protivnika i domaćin je potpuno zasluženo slavio pred oko 4.000 svojih navijača.


REZULTATI 3. KOLA:


GRUPA A

Italija - Turska 9:4 (2:1, 1:1, 4:1, 2:1)
Rumunija - Hrvatska 7:13 (4:3, 1:3, 1:4, 1:3)
Crna Gora - Španija 8:7 (3:2, 2:2, 2:2, 1:1)

Tabela: Italija 3/0, Hrvatska 2/1, Rumunija 2/1, Crna Gora 2/1, Španija 0/3, Turska 0/3.

GRUPA B

Srbija - Rusija 16:10 (7:2, 3:3, 1:1, 5:4)
Makedonija - Njemačka 7:8 (2:6, 0:0, 4:2, 1:0)
Grčka - Mađarska 6:6 (3:0, 0:1, 2:3, 1:2)

Tabela: Mađarska 7 bodova (dvije pobjede i remi), Srbija 5 bodova (dvije pobjede i poraz), Njemačka 5 (dvije pobjede i poraz), Grčka 4 boda (pobjeda, remi i poraz), Makedonija 3 boda (pobjeda i dva poraza), Rusija bez bodova.

Kompletna tabela:

1. Mađarska 3 2 1 0 25:20 (+5) 7 bodova
2. Srbija 3 2 0 1 35:24 (+)11) 5 bodova
3. Njemačka 3 2 0 1 23:23 (0) 5 bodova
4. Grčka 3 1 1 1 21:24 (-3) 4 boda
5. Makedonija 3 1 0 2 22:27 (-5) 3 boda
6. Rusija 3 0 0 3 25:33 (-8) 0

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC