• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Srbija čeka rivala

Srpski vaterpolisti odlučni da u preostala dva meča u grupi (Makedonija i Njemačka) poprave igru i osokoljeni dočekaju četvrtfinale.

 VATERPOLO (EP): Srbija čeka rivala Izvor: MONDO

Vaterpolo reprezentacija Srbije na očekivanom je putu da se bori za jednu od medalja na Evropskom prvenstvu u Zagrebu. Istina, taj put je malo teži, pogotovo zbog iznenađujućih rezultata u drugoj grupi, koja će dati protivnika "delfinima" u četvrtfinalu.

Do kraja grupne faze takmičenja ima još dva kola. Za očekivati je da stvari ostanu kakve jesu u Grupi B. Dakle, da Mađari ostanu prvi i direktno se plasiraju u polufinale, a da Srbija bude druga, Nijemci treći. Mada, i Grci su pokazali da umiju da igraju, remizirali su sa Mađarima i puni samopouzdanja čekaju duel sa Njemačkom u petak.

Ako ostane kako jeste, Srbija će u četvrtfinalu igrati sa trećeplasiranim iz Grupe A. A sada je zaista teško procijeniti ko će to biti.

Italijani su iznenađujuće prvi u toj grupi sa sve tri pobjede. Ali, i Hrvati, Crnogorci i Rumuni imaju šanse da budu prvi ili da se jedna od tih reprezentacija uopšte ne umiješa u borbu za završnicu. O jačini te grupe svjedoči i činjenica da su aktuelni vicešampioni svijeta, Španci izgubili sve šanse, jer su zabilježili sva tri poraza!

Najlakši raspored imaju Crnogorci - u petak igraju protiv autsajdera Turske, a u nedelju sa Rumunima.

Hrvati igraju sve bolje a snažan vjetar u leđa im je domaća publika. Međutim, do kraja takmičenja u grupi imaće dva teža ispita - najprije igraju sa Špancima, a potom sa Italijanima. Olakšavajuća okolnost za Hrvatsku mogla bi da bude ta što Španci više nemaju takmičarski motiv, pa vjerovatno neće "gristi" u meču sa domaćinom.

U petak će igrati i Italija - Rumunija u meču koji bi "azurima" mogao da otvori vrata polufinala. Ali, i da ne izgube od Hrvata u posljednjem kolu.

Protivnik Srbije mogla bi, dakle, da bude Italija, Hrvatska ili Crna Gora. Prema prikazanim igrama ove tri reprezentacije, Crna Gora je, možda, u najlošijoj formi u krugu ovih ekipa, ali daleko od toga da će branilac titule prvaka Evrope biti lagan rival.

Sve tri pomenute reprezentacije biće ogroman ispit za Srbiju, ali da bi se došlo do trona moraš da pobijediš sve, tako da...šta je-tu je. Uostalom, Srbija je svjetski prvak!

Sve u srpskom taboru brine igra u odbrani. Ono što je zapravo najjače oružje srpskog vaterpola, na EP u Zagrebu je jedan od najslabijih elemenata. Vidjelo se to u meču protiv Mađara, a potom i u duelu sa Rusijom, kada je primljeno čak 10 golova od selekcije koja spada u red najlošijih na ovom turniru.

U petak od 10 časova rival će biti Makedonija, koja je "Jugoslavija u malom" - igraju po petorica Hrvata i Srba, jedan Crnogorac i dvojica Makedonaca.

Srbija je apsolutni favorit i od te uloge niko ne bježi.Sve je podređeno uzdizanju forme za nokaut fazu, a u tom cilju biće održana i dva timska sastanka u četvrtak.

"Protiv Rusije smo imali pravi ulaz u igru i to me raduje bez obzira na greške koje su kasnije događale.Takav pristup mora da bude i u duelu sa Makedonijom. Samo tako možemo da dođemo do prepoznatljive igre", izjavio je Filip Filipović.

Sa Makedonijom, koju vodi srpski stručnjak Steva Nonković, odigran je samo jedan susret. Prije dvije godine na EP u Malagi je bilo 23:6 za srpski tim.

"Pobjeda ne dolazi u pitanje. Naš zadatak je da pokažemo više od meča sa Rusijom u svakom pogledu. I dalje imamo visoke ciljeve i uradićemo sve da ih ostvarimo", poručuje Andrija Prlainović.

Dok razmišljaju o sljedećim rivalima u našoj grupi, srpski vaterpolisti osluškuju i dešavanja u drugoj grupi.

"Naravno da nas interesuje šta se tamo događa, ali nam je bitnije da popravimo igru u odbrani. Preostaju nam još dva meča do najvažnijih utakmica.Vjerujem da već protiv Makedonije možemo da pokažemo da smo blizu našeg stila igre", rekao je Slobodan Nikić, koji igra odlično na turniru u Zagrebu.


RASPORED DO KRAJA TAKMIČENJA U GRUPAMA:

petak:

Grupa B: Srbija - Makedonija (10 časova)
Grupa A: Crna Gora - Turska (11.30h)
Grupa B: Mađarska - Rusija (13h)
Grupa B:Grčka - Njemačka (16.30h)
Grupa A: Italija - Rumunija (18h)
Gruipa A: Španija - Hrvatska (20.40h)

nedelja:

Grupa B: Srbija - Njemačka (10h)
Grupa B: Rusija - Grčka (11.30h)
Grupa A: Turska - Španija (13h)
Grupa B: Mađarska - Makedonija (16.30h)
Grupa A: Rumunija - Crna Gora (18h)
Grupa A: Italija - Hrvatska (20.40h)

TABELA GRUPE A:

1. Italija 3 3 0 0 27:20 (+7) 9 bodova
2. Hrvatska 3 2 0 1 38:21 (+17) 6
3. Crna Gora 3 2 0 1 29:27 (+2) 6
4. Rumunija 3 2 0 1 30:29 (+1) 6
5. Španija 3 0 0 3 24:25 (-1) 0
6. Turska 3 0 0 3 13:37 (-24) 0

TABELA GRUPE B:

1. Mađarska 3 2 1 0 25:20 (+5) 7 bodova
2. Srbija 3 2 0 1 35:24 (+)11) 5 bodova
3. Njemačka 3 2 0 1 23:23 (0) 5 bodova
4. Grčka 3 1 1 1 21:24 (-3) 4 boda
5. Makedonija 3 1 0 2 22:27 (-5) 3 boda
6. Rusija 3 0 0 3 25:33 (-8) 0

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC