• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana: Kao na početku - nemam šta da izgubim

Znatno igrački i životno iskusnija nego prije dvije godine kada je bila "broj 1", Ana Ivanović želi da opet utaba put ka vrhu.

 Ana: Kao na početku - nemam šta da izgubim Izvor: MONDO

Ana Ivanović "melje" na US openu. Poslije Ekatarine Makarove, "žrtva" dobre igre srpske teniserke bila je i Ži Ženg.

Kineskinja je ostala dužna Ani, jer je bila bolja u dva meča 2008. godine - na Vimbldonu i u Pekingu. Sada je Ivanovićeva izjednačila na 2:2 u međusobnim okršajima i stigla do duela trećeg kola sa Francuskinjom Virdžin Razano, koja je savladala zemljakinju Marion Bartoli - 7:5, 6:4.

"Srećna sam, jer sam imala tešku protivnicu. Od nje sam izgubila dva puta. Očekivala sam težak meč. Uslovi nisu bili laki za igru, zbog vjetra. Ali, zadovoljna sam zbog načina na koji sam igrala, bila sam agresivna. Čak i kad bi mi se potkrala greška, nastavljala sam da 'jurim' lopticu", rekla je 40. teniserka sa WTA liste poslije pobjede nad Ži Ženg.

Ana je na američkoj turneji najavila da se vraća u dobru formu, ali je u Sinsinatiju morala da preda polufinalni meč zbog povrede.

"Bila sam razočarana zbog toga, jer sam igrala dobro. Morala sam da pauziram desetak dana. Nisam bila zadovoljna što sam na US open došla poslije takve pauze, ali važno je da je bol nestao".

Prije dvije godine Ana je na US open došla kao prva teniserka svijeta, a ispala je u drugom kolu. Sada je premašila taj rezultat, baš kao i prošlogodišnji kada je eliminisana na startu.

Trenutno je 40. na WTA listi, a djeluje da ima mnogo samopouzdanja.

"Mjesto na listi dosta govori o igraču, ali je važno i kako se igrač osjeća dok igra. Sjećam se da sam ovde prije dvije godine govorila kako se ne osjećam kao da sam prva na svijetu. A sada sam, ne znam ni sama koja na listi".

Sada je 40.

"...Ali se osjećam kao da sam u TOP 10. Osjećam kao da mogu da pobijedim svakoga, imam mnogo samopouzdanja i to mi je važno".



I servis joj je znatno bolji.

"Mnogo sam radila na tome, ali i imam više samopouzdanja, a za to je potrebno igrati što više mečeva. I sada ponekad loše izbacim lopticu, a to se svima dešava. Nadam se da više nisam poznata po tome", uz osmijeh je dodala Ana.

Popravila je i kretanje.

"I na tome sam dosta radila. Htjela sam i ranije, ali su me povrede ometale".

Naredna protivnica joj je Virdžin Razano, sa kojom ima skor 1:1. Izgubila je od Francuskinje 2005, a dobila je tri godine kasnije.

"Moram da zadržim strategiju iz prethodnih mečeva. Treba da na teren prenesem ono što radim na treninzima, da budem agresivna i idem naprijed".

Ana kaže da su prelomni trenuci da krene napred desili u vrijeme oko Vimbldona.

"Imala sam nove ljude oko sebe, osjećala sam pozitivne impulse svog okruženja i probila sam krizu. Naporno sam radila da bih spremno dočekala američku turneju".

Ana se sa 20 godina popela na vrh i tada su svi očekivali mnogo od nje. Priznaje da je to veliki pritisak za mlad organizam. Dvije godine kasnije, sve je drugačije.

"Kao da su to dvije različite osobe, Ana nekada i Ana sada. Kada krećeš ka vrhu, nemaš nikakva očekivanja, gladan si uspjeha i pobjeda i ne znaš kakav je zaista ulog u pitanju. Samo ideš naprijed. Strah ne postoji. Protiv svakog igraš opušteno", objasnila je 22-godišnja Beograđanka.

"A onda dođeš u situaciju da moraš da braniš poene, tada pritisak odjednom poraste i to je sasvim druga priča. Mnogo je spoljnjih faktora koji stvaraju pritisak i unose ti sumnju. Sa time se svako bori na drugačiji način. Taj osjećaj mi je predstavljao najveću promjenu. Sada se osjećam kao na početku, da idem na gore, da nemam šta da izgubim. Ponovo uživam u takmičenju. Shvatila sam kako stvari funkcionišu", zaključila je Ana Ivanović.

(MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC