• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Jelenino novo mučenje i pobjeda

Srpska teniserka pobijedila Mirjanu Lučić iz Hrvatske sa 6:4, 3:6, 6:2 i plasirala se u treće kolo US Opena.

 US OPEN: Jelenino novo mučenje i pobjeda Izvor: MONDO

Jelena Janković ne može bez dramatične završnice na ovogodišnjem US Openu.

Kako do drugog, tako i do trećeg kola. Sa puno muke i preokreta, ali sa hepiendom. Prvo Rumunka Simona Halep, a zatim 150. na WTA listi iskusna, 28-godišnja Hrvatica Mirjana Lučić. Na kraju 2:1 (6:4, 3:6, 6:2) poslije dva sta i jednog minuta igre.

Jankovićeva je napravila brejk već u prvom gemu, ali nije uspjela dugo da zadrži prednost. Poslije samo nekoliko minuta igre, rezultat je prvi put bio izjednačen - 2:2.

Vodila se izjednačena borba sve do 4:4, kada je peta igračica svijeta napravila još jedan brejk, ponovo povela i došla nadomak osvajanja prvog seta.

Jelena je iskoristila ukazanu priliku i poslije 45 minuta igre povela sa 1:0.

Srpska  teniserka je mnogo manje gruhešila u ovom duhelu igru. Lučićeva je napravila čak 22 neiznuđene greške naspram samo sedam Jeleninih. Hrvatica je doduše imala nešto više vinera (5/11), ali razlika nije bila dovoljna da bi napravila nešto više u prvom setu.

Jankovićeva, koja je postavljena za četvrtog nosioca, brejkom započinje i drugi set i povela sa 2:0. Međutim, kao i u prethodnom opet je na semaforu Luis Armstrong stadiona stajalo 2:2.

Novu brejk loptu Jelena je iskoristila već u narednom gemu.

A, onda je krenuo pad...

Srpska  teniserka do kraja nije uspjela da dobije nijedan gem, pa čak i u situaciji kada je imala prednost 40:0. Mirjana Lučić zasluženo je stigla do 6:3 i 1:1.

Jelena je i dalje daleko manje griješila (9/17), ali je njena protivnica fantastično koristila prvi servis.

Nije se mnogo razlikovao ni početak trećeg seta. Tek što je Jankovićeva napravila brejk i povela sa 3:1, Hrvatica je na naredni Jelenin servis uzvratila istom mjerom. Ali, tu je promjenljivoj igri Beograđanke bio kraj.

Srpskinja je do kraja još dva puta oduzimala servis svojoj protivnici ,sačuvala svoj i konačno pobijedila - 6:2!

Srpkinja i Hrvatica rođena u Njemačkoj do sada nisu odmjeravale snage. Mirjana Lučić krajem devedesetih godina prošlog vijeka bila je jedna od najperspektivnijih igračica na svijetu. U tom periodu doživela je i najveće uspjehe u karijeri, kao što je polufinale Vimbldona 1999. Godinu dana ranije bila je šampionka Australijan opena u konkurenciji dublova.

U karijeri ima dvije titule u singlu.

Na US Openi dva puta je stizala do trećeg kola (1997. i 1998), a ove godine je kroz kvalifikacije i preko Ališe Molik stigla do duela sa Jelenom Janković.

Najbolje rangirana bila je maja 1998. - 32.

Jelena će u trećem kolu igrati protiv bolje iz duela u kojem se sastaju Uzbekistanka Akul Amanmuradova i Estonka Kaia Kanepi, koja je postavljena za 31. nosioca.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC