• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Jeleni drago zbog Ane

Ono što se nekada podrazumijevalo, postalo je rezultat koji valja istaći - Srbija ima dvije teniserke u trećem kolu grend slem turnira.

 US OPEN: Jeleni drago zbog Ane Izvor: MONDO

Ana Ivanović igraće u petak oko 21 čas sa Francuskinjom Viržini Razano, a Jelena Janković u subotu sa Estonkom Kajom Kanepi.

Posljednji put su obe srpske najbolje teniserke prebrodile dva kola grend slem turnira na Vimbldonu 2009. Od tada je Ana dva puta eliminisana u prvom i dva puta u drugom kolu, a ni Jelena nije blistala - ako se izuzme ovogodišnje polufinale Rolan Garosa.

Ipak, kriza u kojoj se našla Ivanovićeva bila je mnogo, mnogo ozbiljnija...

Iako koleginice iz Fed kup tima Srbije privatno nisu baš u prisnim odnosima, Džej Džej je izrazila zadovoljstvo zbog ubjedljive Anine pobjede nad Kineskinjom Ži Ženg.

"Drago mi je što se Ana vraća u vrhunsku formu i što srpski teniseri, kao prije dvije godine, ponovo nižu zapažene rezultate na grend slem turnirima. Bilo bi sjajno da ponovimo uspjehe iz 2008", rekla je Jankovićeva.

Ona je te godine igrala finale US opena i polufinala Australijan opena i Rolan Garosa, dok je Ivanovićeva osvojila Pariz, a u Melburnu igrala finale.

I Novak Đoković je 2008. osvojio svoju jedinu grend slem titulu (Australijan open), dok je na Rolan Garosu i US openu bio polufinalista.

Jelena je u drugom kolu aktuelnog turnira pobijedila Hrvaticu Mirjanu Lučić, ali uz dosta problema, kao protiv Rumunke Simone Halep na startu US opena.

"Cilj mi je da popravim mnoge elemente u igri. Iako nisam bila impresivna, svakako sam bila bolja nego u prvom kolu. Imala sam veoma tešku protivnicu i priznajem da sam se pošteno namučila, pa mi je samim tim i pobjeda vrednija", rekla je peta teniserka svijeta.

"Pokušaću da protiv Kanepi odigram bolje nego do sada. Iskoristiću slobodan dan da poradim na nekim stvarima i što bolje se pripemim".

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC