• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): U nedelju matine sa Nijemcima

Srpski vaterpolisti u nedelju od 10 časova protiv Njemačke. Cilj u tom meču - popraviti igru, posebno u odbrani. I naravno, pobijediti.

 VATERPOLO (EP): U nedelju matine sa Nijemcima Izvor: MONDO

Srbija će igrati u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Zagrebu, a uoči posljednjeg kola pitanje je samo ko će joj biti protivnik.

U posljednjem meču Grupe B, u nedelju od 10 časova srpski vaterpolisti igraće protiv Njemačke. Pobjeda nad Nijemcima, donosi "delfinima" drugo mjesto (teško je očekivati da će Mađari izgubiti ili igrati neriješeno sa Makedoncima).

To znači i da će protivnik biti trećeplasirana ekipa iz Grupe A, a to mogu da budu Hrvatska ili Italija. Crnogorci takođe mogu da budu rival Srbima, ali samo ako izgube od Rumuna u nedelju u šta je teško povjerovati.

Pred meč sa Njemačkom, srpski vaterpolisti imaju na umu samo jednu stvar - da poprave igru u odbrani, pogotovo u finišu meča kada opadne koncetracija (što se dešavalo u utakmicama sa Rusijom i Makedonijom).

"Sve je u našim rukama, na samo u duelu sa Njemačkom. Idemo naprijed, možda ne tako vidljivo, ali ide. Moramo da vratimo stopostotnu koncentraciju. Malo nismo imali sreće u odbrani, ali naravno da moramo da i sami damo svoj doprinos. Nama je svaka utakmica finale. Nijemce smo malo gledali, ali znamo ko su im aduti. Sve zavisi od nas, našeg pristupa, našeg ritma i kontrole meča", kaže Filip Filipović.

Na EP u Zagrebu veteran na golu Nijemaca, 41-godišnji Aleksandar Čigir doživljava "drugu igračku mladost". Zahvaljujući njegovim odbranama Njemačka se i plasrala u četvrtfinale i ujedno osigurala učešće na Svjetskom prvenstvu naredne godine u Šangaju.

Poslije neigranja protiv Makedonije zbog bolesti u ekipu Srbije vraća se centar Slobodan Nikić, koji upozorava da protiv Njemačke ne smije da bude opuštanja.

"Nema potcjenjivanja, sjetite se da je Njemačka izbacila Crnu Goru u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rimu. Ne smijemo da se opečemo".

Andrija Prlainović, po običaju, ne vidi ništa drugo osim pobjede Srbije: "Moramo da popravimo igru u odbrani i vjerujem da ćemo u najvažnijim susretima biti pravi".

Srbija je tri utakmice igrala u 10 sati ujutru. Ako bude druga u svojoj grupi onda će četvrtfinalna utakmica biti odigrana u utorak u terminu od 20.40 časova.

"To će biti kao strani teren. Biće malo problema, ali će se to srediti. Lično mi ne smeta da igram ujutru, trenirali smo u prijepodnevnim terminima, ali vjerujem da se takva promjena neće odraziti na nas", kaže Filipović.
Raspored za nedelju:

Grupa B: Srbija - Njemačka (10h)
Grupa B: Rusija - Grčka (11.30h)
Grupa A: Turska - Španija (13h)
Grupa B: Mađarska - Makedonija (16.30h)
Grupa A: Rumunija - Crna Gora (18h)
Grupa A: Italija - Hrvatska (20.40h)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC