• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Izgubio i Tipsarević! Šteta...

Sedamnaesti nosilac, Francuz Gael Monfis, spretniji od Janka Tipsarevića u meču trećeg kola - 7:6 (7:4), 6:7 (4:7), 6:2, 6:4.

 US OPEN: Izgubio i Tipsarević! Šteta... Izvor: MONDO

Janko Tipsarević je nastupom u trećem kolu zabilježio najbolji rezultat karijere na US openu, ali je tu i zaustavljen.

Nije uspio da poslije Amerikanca Endija Rodika savlada još jednog favorizovanog tenisera, mada je imao svojih šansi. Svakako je bio blizu izjednačenja na 2:2 i odlaska u peti set, ali...

Veliku borbu vodili su Srbin i Francuz. Prva dva seta završena su poslije maksimalnih 24 gema i dva tajbrejka. Prvi je pripao Monfisu, a drugi Tipsareviću.

U uvodnom setu nije bilo brejkova do 5:5. Prvo je Monfis uspio da oduzme servis Beograđaninu, ali mu se srpski teniser revanširao kada je Francuz servirao za vođstvo od 1:0.

Ipak, Monfis je propuštenu priliku nadoknadio u tajbrejku, prije svega zahvaljujući odličnim servisima.

Ništa manje dramatično nije bilo ni u drugom setu. Ovaj put tas je prevagnuo na stranu Srbina. Mogao je Tipsarević i ranije da izjednači. Dugo je imao brejk prednosti, međutim, sada se Monfis kod rezultata 4:5 brejkom vratio u život.

Više koncentracije u završnici imao je 44. igrač sveta.

Za razliku od prva dva seta koja su trajala preko dva sata (55 i 67 minuta), treći je bio nešto kraći - 44.

Srpskom teniseru kao da je ponestalo snage. Bilo je 2:2 kada je Monfis napravio novi brejk. Tipsarević nije uspio da se vrati, a Francuz je lako stigao do 6:2.

Početkom četvrtog je Janko izašao iz krize, koja ga je u prethodnom setu koštao čak tri izgubljena gema na svoj servis. Napravio je brejk za vođstvo od 3:1, ali mu je Monfis odmah uzvratio.

Mogao je Tipsarević pri vođstvu od 4:3 da stigne do novog brejka, što bi značilo da je na korak od seta odluke, međutim, kod 30:40 je poslao lopticu iza osnovne aut linije. Tamnoputi Francuz se izvukao, izjednačio na 4:4, a onda još drugim brejkom u tom setu pokazao srpskom teniseru da se neke greške (propusti) ne praštaju.

Meč je trajao tri sata i 42 minuta.

Bio je četvrti međusobni Srbina i Francuza. Gael je uspeo da izjednači na 2:2. Prethodna tri duela odigrali su 2009. Janko je bio bolji u Beču i na Mastersu u Monte Karlu, dok je Monfis slavio u Mecu.

Janko je na dosadašnji šest učešća na US Openu pet puta ispadao u prvom kolu, a samo je 2007. uspio da prođe u drugu rundu. Najbolji rezultat na gren slemovima ostvario je na Vimbldonu, gdje je dve godine zaredom (2007. i 2008) ispadao u četvrtom kolu.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC