• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Kim ipak "velika" za Anu

Ana Ivanović izgubila od Kim Klajsters u osmini finala poslije samo 59 minuta - 2:6, 1:6.

 US OPEN: Kim ipak "velika" za Anu Izvor: MONDO

Ana Ivanović je u prva tri meča na US openu pokazala da je u dobroj formi, ali je u četvrtom kolu naišla na Kim Klajsters. Branilac titule u Njujorku je ipak prejaka za Anu.

U duelu dve nekadašnje "broj 1" svjetskog tenisa Kim Klajsters je demonstrirala silu. Da eliminiše Srpkinju sa US opena trebalo joj je manje od sat - 6:2, 6:1.

Tako je Belgijanka i četvrti put prošla u narednu rundu preko Ane. Doduše, ovo im je bio tek drugi meč koje su završile. Ana je prethodno dva puta predala, jednom bez borbe (2005. u Torontu), kao i nedavno u polufinalu turnira u Sinsinatiju pri vođstvu Belgijanke od 2:1 u prvom setu. Kim Klajsters je pobijedila 2007. Antverpenu.

Ana je trenutno 40. na ATP listi, a 27-godišnja Belgijanka je treća.

U prvom setu, koji je trajao 31 minut, sedmostruka osvajačica gren slem titula je iskoristila tri od šest brejk lopti, a 22-godišnja Beograđanka samo jednu od četiri.

Klajsters je u tom dijelu imala dosta problema sa prvim servisom, a Ana sa drugim, poslije kojeg je osvojila samo jedan poen iz 11 pokušaja. Imale su po devet "vinera", a Srpkinja je napravila tri neiznuđene greške više - 11:8.

Seriju od tri uzastopna gema iz prvog seta, Kim je produžila u drugom - nanizala je još četiri gema, ukupno sedam zaredom i povela 4:0. Tada je Ana napravila brejk za 1:4, ali to je bio samo posljednji trzaj.

Na kratko prekinutu seriju Klajsters je nastavila, "vezala" je još dva gema iako je tada Ana pružila snažan otpor, ali je morala da pruži ruku boljoj - 6:1.


Statistika se u drugom setu utoliko promijenila što je Ana povećala broj neiznuđenih grešaka. Napravila ih je ukupno 28, naspram 16 protivnice. Po broju direktnih poena bile su izjednačene - po 16.

O odnosu snaga na terenu govori podatak da je Belgijanka osvojila 70 poena, a Ana 45.

Dolaskom u četvrto kolo, Ana je ponovila najbolji rezultat na gren slemu u Njujorku - četvrto kolo iz 2007. godine.

Prije poraza od Belgijanke, Srpkinja je bila bolja od Ruskinje Ekatarine Makarove (6:3, 6:2), Kineskinje Ži Ženg (6:3, 6:0) i Francuskinje Viržin Razano (7:5, 6:0).

Kim Klajsters će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednice meča Samanta Stosur (5) - Elena Dementijeva (12).

Uoči pobjede nad Anom, Klajsters je bila ubjedljiva i protiv Mađarice Grete Arn (6:0, 7:5), Australijanke Seli Pirs (6:2, 6:1) i Čehinje Petre Kvitove (6:3, 6:0).

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC