• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Srbija na Crnu Goru!

Reprezentacija Crne Gore vrlo mogući protivnik Srbije u četvrtfinalu EP! Branilac titule prvaka Evrope remizirao sa Rumunima 9:9!

 VATERPOLO (EP): Srbija na Crnu Goru! Izvor: MONDO

Neočekivani rasplet u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Zagrebu!

Crna Gora je imala u rukama prvo ili drugo mjesto u Grupi A, trebalo je "samo" da pobijedi Rumuniju. Ali, dogodilo se novo iznenađenje u bazenu u Zagrebu. Branilac titule prvaka Evrope igrao je 9:9 sa Rumunijom i sada mora da čeka posljednji meč između Hrvatske i Italije da vidi da li će da izbegne Srbiju.

Naime, Crnogorci nikako ne mogu da budu prvi. Italijanima odgovara i remi sa Hrvatima da idu direktno u polufinale. U slučaju pobjede Italije, Crna Gora je druga, a Hrvatska treća. Hrvatska će, pak, biti prva ako dobije "azure". U tom slučaju (pobjeda Hrvatske), Italija će sačuvati bod više u odnosu na Crnogorce i biće druga, a Crna Gora treća.

Dakle, sada je pitanje samo da li će Srbija u utorak u četvrtfinalu igrati protiv Crne Gore ili protiv Hrvatske.

U meču protiv Rumunije, Crna Gora je imala napad za pobjedu sa dva igrača više, ali nije uspjela da postigne gol, tako da je vrlo vjerovatno da ćemo u utorak gledati okršaj svjetskog i evropskog prvaka - Srbije i Crne Gore.

Crnogorski vaterpolo tabor je u šoku.

"Ne umijem da objasnim šta se dogodilo sa mojim igračima. Čim igramo sa reprezentacijom koja je, realno, slabijeg kvaliteta, mi imamo problema i ne igramo na svom nivou. Igrali smo glupo, bezglavo, bez koncetracije, a bolji smo od Rumuna", grmio je Petar Porobić poslije utakmice.

Ni jedan od najboljih centara svijeta, Boris Zloković ne umije da objasni šta se dogodilo: "Rumunija je prosječan tim, ali nismo uspjeli da ga pobijedimo. Igrali smo ispod svojih mogućnosti", rekao je budući as Pro Reka.

Malo je nedostajalo da vaterpolo reprezentacija Srbije bude prva u svojoj grupi i da se dogodi senzacija na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

Još prije poslednjeg kola grupne faze, bilo je poznato da iz Grupe B dalje idu Mađarska, Srbija i Njemačka, a konačan plasman određivala je utakmica Mađarske i Makedonije u kojoj su sjeverne komšije bile apsolutni favorit protiv južnih susijeda.

Međutim, pobjednik je odlučen tek u posljednjoj četvrtini!

Mađarska je pobijedila Makedoniju 7:4, a do posljednjeg dijela igre rezultat je bio iznenađujuć - 4:4!

Ipak, u posljednjih osam minuta Mađari su uspjeli da daju tri gola i tako se spasu bruke koja je bila na pomolu. Da su Makedonci izdržali i u toj posljednjoj četvrtini i osvojili bod, Srbija bi bila prva u grupi i išla bi direktno u polufinale, a Mađari kao drugi bi morali u četvrtfinale.

Kapiten makedonske reprezentacije Nenad Petrović rekao je da su dobro namučili Mađare. "Mislili su da će nas lako pobijediti, a mi smo igrali potpuno rasterećeno. Tri perioda rezultat je bio egal i morali su dobro da stisnu da bi nas pobijedili", rekao je on.

Selektor Mađara Deneš Kemenji samo je prokomentarisao da je srećan što je njegova selekcija prva u grupi i da sada može da se opusti i da se pripreme za polufinale.


REZULTATI 5. KOLA:

GRUPA B

Srbija - Njemačka 17:3
Rusija - Grčka 7:6 (3:2, 0:0, 2:3, 2:1)
Mađarska - Makedonija 7:4 (2:0, 2:4, 0:0, 3:0)

Konačan plasman: Mađarska, Srbija, Njemačka, Grčka, Makedonija, Rusija.

GRUPA A

Turska - Španija 6:12 (2:5, 3:1, 0:4, 1:2)
Rumunija - Crna Gora 9:9 (3:3, 1:3, 4:1, 1:2)
Hrvatska - Italija

Trenutna tabela: Italija (-1) 12, Crna Gora 10, Hrvatska (-1) 9, Rumunija 7, Španija 3, Turska 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC