• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki: Srbija je sila

Viktor Troicki puca od samopouzdanja pred nastavak takmičenja u Dejvis kupu. Smatra da "salatara" nije nedostižna za Srbiju.

 Troicki: Srbija je sila Izvor: MONDO

Viktor Troicki je eliminisan već na startu US opena. Poslije divovske borbe savladao ga je Novak Đoković.

I dok prvi reket Srbije i dalje krči put ka završnici US opena, njegov prijatelj i saigrač iz reprezentacije uveliko razmišlja o predstojećem polufinalnom meču Svjetske grupe Dejvis kupa.

Od 17. do 19. septembra u Beogradskoj areni (kapacitet 18.200) gostovaće Česi.

"Pred nama je težak zadatak. Pred selekcijom Srbije je, malo je reći - istorijski meč", počeo je priču Troicki, koji je u Dejvis kupu zabilježio sedam pobjeda i četiri poraza.

"Poslije 18 godina ponovo smo u polufinalu Svjetske grupe, prvi put pod imenom Srbija. Imamo veliku šansu da ovu godinu završimo na najljepši mogući način, trijumfom u Dejvis kupu, što nam nikada do sada nije pošlo za rukom. Realno, gledajući naše snage i snage ostalih selekcija, mi smo tim koji može svakoga da pobijedi... Mi smo tim za velika djela... Mi smo tim koji zaslužuje da osvoji 'salataru' i uložićemo svu svoju snagu i umijeće da to uradimo već ove godine", dodao je "treći reket" Srbije, a prenio Teniski savez Srbije.

"Ostale su još dve prepreke do titule. Prva je reprezentacija Češke. Gledajući odnos snaga, iako su i sami Česi rekli da smo mi favoriti, ipak treba biti maksimalno oprezan, ozbiljan, hrabar i odlučan da iz bitke izađemo sa osmehom na licu. Smatram da smo spremni za još jednu veliku pobjedu Srbije, ali neće nam biti lako. Česi imaju sjajan tim, na čelu sa sedmim teniserom svijeta Tomasom Berdihom. Tu je i Radek Štepanek, uvijek raspložen da ide preko svih svojih mogućnosti i granica kada igra za nacionalni tim. Imaju i Dluhija, petog dubl igrača svijeta. Sve ovo govori koliko su Česi težak i kompaktan protivnik".



Čast rivalima, ali samopozdanje i optimizam su oružja srpskih reprezentativaca.

"Srbija na čelu sa Novakom, Zimonjićem, Jankom i mojom malenkošću je svakako tim koji sve reprezentacije respektuju i znaju da protiv nas ne mogu da imaju lak posao, da smo sila koju nije lako savladati. Nama će sigurno u meču protiv Čeha biti potrebna maksimalna podrška publike. Pozivam sve ljubitelje tenisa da dođu i ispune Beogradsku arenu, da nam pomognu u pisanju nove stranice istorije, da budu naš igrač više na terenu. To nam je zaista neophodno. Puna Arena će nam dati krila da prepreku pod imenom Češka preletimo i odemo u završnicu".

Troicki je nedavno u roku od nedjelju dana dva puta savladao Štepaneka, oba puta u dva seta.

"Do sada smo se sastajali pet puta, Štepanek vodi 3:2,, ali ja sam dobio posljednja dva meča, sada na američkoj turneji i to veoma lako. Iako se Štepanek tek vraća u formu poslije duže pauze zbog povrede, on je igrač koji uvijek može da odigra na vrhunskom nivou i nikad nije lak zalogaj. Ja sam mečeve u Sinsinatiju i Nju Hejvenu odigrao bez greške, na veoma visokom nivou, zato je i rezultat ubjedljiv. Vjerujem da će isto biti i u Areni, ma ko od nas igrao. Važno je samo da budemo zdravi, motivisani, disciplinovani, da vjerujemo u sebe i da dobijemo podršku publike", zaključio je Troicki koji će sa drugovima iz reprezentacije 13. septembra početi pripreme u Beogradskoj areni.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC