• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Vanja i Andrija golgeteri

Dvojica srpskih vaterpolista konkurišu za najboljeg strijelca tekućeg Evropskog prvenstva u vaterpolu.

 VATERPOLO (EP): Vanja i Andrija golgeteri Izvor: MONDO

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić na dobrom je putu da postane najbolji strijelac tekućeg Evropskog prvenstva u Zagrebu.

Udovičić trenutno sa kapitenom rumunskog tima Kozminom Raduom dijeli prvo mjesto na listi strelaca sa 13 golova, a iza njih je još jedan Srbin - Andrija Prlainović sa 11 golova.

U utorak uveče (20.40h), Srbija igra protiv Crne Gore za plasman u polufinale i Vanja i Andrija bi mogli da povećaju skor. Inače Vanja Udovičič u nedjelju, dakle dan poslije finala EP u Zagrebu puni 28 godina. Zna se šta mu želimo za rođendan...

Na prethodna tri evropska prvenstva (Kranj 2003, Beograd 2006. i Malaga 2008. godine) neprikosnoven je bio Aleksandar Šapić.

Inače, u nedjelju je uavršena grupna faza takmičenja u Zagrebu, a postignuta su ukupno 522 gola na 30 utakmica ili u proseku 17,4 po meču.

Otkako je uveden ovakav sistem takmičenja (sa 12 ekipa), najefikasnija preliminarna faza takmičenja bila je u Beogradu 2006. godine, kada je postignuto 648 golova (ili 21,6 po meču). Najmanje ih je bilo u Sevilji 1997. godine - samo 395.

Rekord po broju golova na jednom meču evropskog prvenstva i dalje drži onaj između Rumunije i Danske na EP u Atini 1991. godine. Tada je bilo 26:9 za Rumuniju, odnosno ukupno 35 golova. A rekord po broju golova koje je postigla jedna ekipa u jednom meču dfrži Španija. Na istom takmičenju, dakle 1991. godine u Atini Španija je dala čak 28 golova ekipi Velike Britanije a primila šest.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC