• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Utorak - dan za veliki derbi!

Vaterpolo derbi u utorak u Zagrebu - Srbija i Crna Gora vojevaće bitku za polufinale. Denis Šefik prvi put protiv Srbije.

 VATERPOLO (EP): Utorak - dan za veliki derbi! Izvor: MONDO

Mogla je da bude Italija, ali Crnogorci su "izabrali" da u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igraju protiv Srbije.

Kakav će to sudar divova biti u utorak od 20.40 u zagrebačkom bazenu! Sudar svjetskog prvaka i branioca titule prvaka Evrope. Igrali su i nedavno u finalu Svjetske lige u Nišu, kada je Srbija pobijedila na penale.

Prije dve godine na EP u Malagi, Crna Gora je pobedila u finalu 6:5. Sve to ukazuje da nas u utorak očekuje vaterpolo spektakl. Biće zanimljivo vidjeti kako će se Denis Šefik snaći na golu Crne Gore, prvi put protiv "svojih". Prije dve godine u Malagi branio je za Srbiju.

I kad smo već kod golmana, atmosferu u srpskom taboru kvari jedino bolest Slobodana Sora, koji je neizvjestan za meč u utorak.

"Temperatura mu varira i pitanje je hoće li igrati. Potrebno je da veći dio dana i noći bude sa te strane stabilan. Imamo još trojicu rovitih, ali se nadam da ćemo tu biti kompletni", kaže selektor Dejan Udovičić.

Poslije suludih termina koje je Srbija dobijala za treninge, a pogotovo za utakmice, jedan lijep gest. U ponedjeljak će srpski tim održati večernji trening u vrijeme koji je bio rezervisan za domaćina, Hrvatsku.

"Ratko Rudić (selektor Hrvata) nam je izašao u susret. Hrvatska nema trening pa smo ušli u njen termin.Tako ćemo osjetiti vrijeme odigravanja, jer je apsurdno da radimo u nekom drugom vremenu", rekao je Udovičić.



U srpskom taboru nisu zadovoljni ni dosadašnjim suđenjem, a još je u svježem (i neprijatnom) sjećanju arbitraža u finalu u Malagi.

"Znamo šta se sve tada događalo i to nas uznemirava. Tada je bila sramota za cijeli sport, a ne samo vaterpolo. Moramo da se nosimo sa tim. O tome neka razmišljaju drugi. Mi ni ovdje, za razliku od Crne Gore, nemamo dobro suđenje, sjeckaju nam igru najvažnijih igrača ali moramo i tome da se prilagodimo", ističe selektor.

Kada vrati film sa prethodnih mečeva po grupama, Udovičić ima zamjerku samo na treću četvrtinu protiv Mađara, koja je i dovela do poraza.

"Poslije toga nam je svaki susret finalni. Idemo u dobrom smjeru, odbrana i pristup u igri sa Nemačkom raduju i na taj način treba da razmišljamo. Mene interesuje samo moja ekipa. Hoćemo da damo maksimum. Znam da će biti dosta protivničkih navijača. Oni mogu da izvrše pritisak ali mislim da imamo iskustva za tako nešto", rekao je Udovičić.

Među igračima umjereni optimizam. Svjesni su snage igrača sa kojima su do prije nekoliko godina zajedno igrali.

"Crnogorci su jaki na svim pozicijama. Ovo je nateži put, jer ako dobijemo Crnu Goru slijedi Hrvatska", kaže Stefan Mitrović

Marko Avramović dodaje: "Oni žele da se iskupe za neuspjeh u Rimu na Svjetskom prvenstvu. Mi smo popravili odbranu, približavamo se igrama koje smo pokazivali tokom leta. Moramo da obratimo pažnju na bekove koji ulaze na poziciju centra i stvaraju nam problem sa isključenjima".

Vanja Udovičić, kapiten i najbolji strijelac ekipe u Zagrebu (sa 13 golova) vjeruje u svoj tim:

"Imamo vjeru u sebe, ali pod uslovom da dječije bolesti ostavimo za nama. Oni su više pokazali nego mi, iako su imali dva kiksa. To je nama motiv više. Oni žele da isprave kiks iz Rima, ali mi gledamo sebe, tražimo da uđemo u igru na najbolji mogući način. Glava dosta odlučuje, koncentracija, mirnoća. Učinićemo sve da pružimo maksimum".

Živko Gocić smatra da je Srbija izabrala "hičkokovski put".

"Ne treba da nabrajam, Crna Gora ima ekipu sačinjenu od velikih imena. Nadam se dobroj igri, nadam se pobjedi. Ipak, i oni sigurno smatraju da imaju svoje adute, a na nama je da ih u tome osujetimo".

Andrija Prlainović: "Nema mnogo priče - i jednima i drugima je isto. Oni osciliraju, mi igramo sve bolje. Šanse su izjednačene. Najveći aduti su im Šefik i Zloković. Moramo da budemo koncentrisani sa jakom odbranom. Njemačka nam je ohrabrenje".

Srbija - Crna Gora, utorak, 20.40 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC