• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Treba da strpljivo čekam

Srpski teniser kaže da se osjeća fizički spremno, a da svaki meč shvata veoma ozbiljno i da je to jedini način da ode daleko na US Openu.

 Đoković: Treba da strpljivo čekam Izvor: MONDO

Novak Đoković je za manje od dva sata pobijedio Mardija Fiša u četvrtom kolu Otvorenog prvenstva SAD. Tvrdi da sada nema problema sa gubljenjem daha, da je zadovoljan svojom igrom i da vjeruje da je iz meča u meč sve bolji.

"Bio sam veoma fokusiran na svoju igru od prvog do posljednjeg poena. Svaki put kada bi dobijao šansu za poen, koristio sam je. Odlično sam vraćao Mardijeve udarce i dobro me je služio servis", izjavio je 23-godišnji Beograđanin i nastavio:

"Vrlo sam zadovoljan svojom igrom i imam puno samopouzdanja pred naredne mečeve. Najviše mi se dopada što podižem nivo igre iz meča u meč i nadam se da će tako biti i narednih dana".

Četvrtfinale je na programu u srijedu. Novakov protivnik u borbi za polufinale biće 17. nosilac turnira, Francuz Gael Monfis, koji je maksimalnim rezultatom savladao sunarodnika Rišara Gaskea (6:4, 7:5, 7:5) Prethodno pobijedio je Janka Tipsarevića.

Novak protiv godinu dana starijeg Monfisa ima stopostotan učinak – 4:0.

2009: Masters Pariz, finale – 6:2, 5:7, 7:6
2008: Olimpijske igre Peking, četvrtfinale – 4:6, 6:1, 6:4
2006: Rolan Garos, osmina finala – 7:6, 7:6, 6:3
2005: US Open, prvo kolo – 7:5, 4:6, 7:6, 0:6, 7:5

"Većina naših mečeva je bila duga sa mnogo dugih poena koji su iziskivali dosta napora. Monfis je jedan od fizički najspremnijih i najsnažnijih momaka na turu. Respekt je obostran. Odrasli smo zajedno, bili smo u istoj generaciji tokom juniorske karijere", ispričao je Novak Đoković i dodao:

"Mnogo puta smo se sreli na turnirima, i ne postoji tajna u igri. Kada Monfis počne da igra dobro, može da pobijedi bilo koga, jer je on brz, snažan i dobar atleta, pa može da vrati mnogo lopti. Samo treba da budem spreman i strpljiv da čekam svoje šanse".

Poslije Njujorka misliću o Dejvis kupu

Novinari u Njujorku su konstatovali da Đoković na posljednjem grend slemu igra impresivno ovdje, a Tomas Berdih je eliminisan u prvoj rundi. Pitali su ga da li je to važno za meč polufinala Dejvis kupa u Beogradu naredne nedjelje.

"Dejvis kup je veoma važan, ali trenutno ne mislim o tome. Samo želim da odem što dalje mogu na ovom turniru. To je najvažniji turnir u ovom dijelu godine za mene. Kada završim takmičenje u Njujorku misliću o Dejvis kupu. Ali definitivno, to je meč od krucijalnog značaja. Prvi put igramo polufinale i čuo sam da u Srbiji vlada veliko interesovanje za taj susret".

Koliko bi moglo da bude od značaja to što bi Berdih i Štepanek mogli da se pripremaju dok si ti u Njujorku?

"Ne mislim da će to uticati mnogo na mene. Bio sam u sličnoj situaciji mnogo puta ranije. Zapravo, poslije polufinala Vimbldona sam igrao vrlo dobro za reprezentaciju u meču protiv Hrvatske. Potpuno sam spreman".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC