• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević: Vrhunski tenis ne može jeftinije

Drugi reket Srbije poziva navijače u Arenu. On smatra da je recept za pobjedu nad Česima savladati Berdiha prvog dana.

 Tipsarević: Vrhunski tenis ne može jeftinije Izvor: MONDO

Zašto kažeš Češka, a misliš na "salataru"? Istina je da su Česi naredna prepreka srpskih tenisera, u polufinalu Svjetske grupe Dejvis kupa, ali trofej sada djeluje tako blizu. Ali, istovremeno i tako daleko.

Srbe od istorijskog uspjeha sada dijele Česi i Francuzi ili Argentinci.

"Ne mogu procentualo po reprezenatacijama da ocjenjuem, ali mogu po duelima", počeo je Janko Tipsarević priču za TSS.

"Kada je u pitanju naš meč sa Česima, nama bih dao 60 odsto šansi. U susretu Francuske i Argentine, u slučaju da ne igra Del Potro, smatram da je Francuska blagi favorit i dajem joj 55 odsto. Ipak, Francuzi imaju problem sa povrijeđenim igračima – Lodra, Beneto i Conga neće igrati. Sve to će uticati i na sastav ekipe, samim tim i na rezultat. Argentina ima Nalbandijana koji može i svakoga da dobije i od svakoga da izgubi", analizirao je drugi reket Srbije.

Tipsarević je ostvario 30 pobjeda u 42 Dejvis kup meča. Za reprezentaciju je debitovao 24. maja 2000. godine u Maroku kada je imao 15 godina i 337 dana i time postao najmlađi učesnik u istoriji takmičenja (njegov rekord je oborio Hosain iz Bangladeša 2003).

Biće u sastavu ekipe Bojana Obradovića koja će od 17. do 19. septembra u Beogradskoj areni pokušati da se izbori za finale. Janko se nada da će tribine biti ispunjene.

"To bi nam mnogo značilo. Razgovarao sam sa ljudima iz Teniskog saveza Srbije i kažu da se Arena puni dobrom brzinom. Priznajem, bio sam skeptik da će prodaja karata ići dobro, s obzirom na to kakva je posjećenost bila u prethodnom meču. Razlog što smo ovaj put na dobrom putu da Arena bude ispunjena do posljednjeg mesta je pristupačna cijena karata", jasan je 44. igrač sa ATP liste.

"Čitao sam komentare poslije posljednjeg meča koji smo igrali u Areni i svi su se svodili na isto - karte su bile skupe. Mislim da je sadašnja cijena od 1.000 dinara (oko 10 evra) zaista pristupačna i ukoliko ne bude puna Arena razloge ću tražiti u tome da ili naši ljudi više ne prate tenis ili ne žele da bodre svoje tenisere. Za 1.000 dinara mogu da gledaju šest igrača iz TOP 40 na planeti, od toga četiri igrača iz TOP 10 (Đokovića i Berdiha u singlu, Zimonjića i Dluhija u dublu). Stvarno ne može jeftinije", nastavio je 26-godišnji Beograđanin i pozvao navijače da dođu u Arenu.



On smatra da su srpska i češka ekipa slične.

"Oba tima imaju izuzetno jaku 'prvu tablu' i dosta dobar dubl. Ne potcjenjujem ni Viktora, ni mene, ni Štepaneka, ali biće interesantno vidjeti kako će poroteći prvi dan. Novak igra izuzetno dobro, u usponu je forme, Štepanek je dobio jedan ili dva meča tokom cijele američke turneje, ali bio je i odsutan sa terena zbog povrede. Mi smo uvijek računali na dubl, ne mogu reći kao sigurna poen, ali smo važili za favorite. Sada proivnici imaju izuzetno jak dubl i biće otvoren meč sa kim god od nas Zimonjić bude igrao".

Svi Česi su na US openu ispali već u prvom kolu - Berdih i Štepanek u singlu od Francuza, Lodre i Benetoa, dok je Dluhi, takođe na startu, eliminisan u dublu sa Indijcem Leanderom Paesom, iako su bili postavljen za treće nosioce.

"To ne može da utiče na Dejvis kup. Čak može da ima pozitivan efekat na njih - zbog toga što su razočarali rezultatima u Njujorku doći će u Beograd, uslovno rečeno - gladniji, da se iskupe za loše igre. Berdih je jedan od najkonstantnijih igrača ove sezone i jedino je dobro što oni neće imati mečeva do početka našeg meča".

Tipsarević smatra da su mečevi prvog dana, kao i subotnji dubl, od najvećeg značaja za konačan ishod.

"Ako uspijemo da dobijemo Berdiha prvog dana, smatram da smo na ekstremno dobrom putu da pobijedimo", zaključio je Tipsarević.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC