• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Vanja majstore!!!

Srbija u polufinalu! U četvrtfinalu pobijeđena Crna Gora 6:5, četiri gola Vanje Udovičića! Evropa dobija novog prvaka.

 VATERPOLO (EP): Vanja majstore!!! Izvor: MONDO

Zahvaljujući izvanrednoj odbrani srpskog tima i briljantnoj igri kapitena Vanje Udovičića, Srbija će igrati u polufinalu Evropskog prvenstva u vaterpolu!

Srbija - Crna Gora 6:5 (1:2, 1:1, 2:1, 2:1)! U četvrtak, od 17.45 časova Srbija će se za plasman u finale boriti protiv domaćina Hrvatske, koja će imati i veliku pomoć svojih navijača.

U drugom polufinalu igraće Mađarska i Italija.

U izuzetno neizvjesnoj utakmici u kojoj su odbrane bile granitne, Srbija je uspjela da savlada velikog rivala, a junak meča bio je Vanja Udovičić sa četiri gola! POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU!

Udovičić, koji je na šampionatu do sada ukupno dao 17 golova, praktično je sam držao srpski tim do posljednje četvrtine, a onda su Marko Avramović i Andrija Prlainović zašečatili trijumf Srbije.

Vladimir Gojković je vratio nadu Crnogorcima golom na minut prije kraja, a onda je Slobodan Soro sjajno reagovao i sačuvao mrežu!

Sudar vaterpolo divova u bazenu kraj Save! Ali i potpuno zaslužen trijumf ekipe Srbije, koja se tako revanširala Crnogorcima za poraz u finalu EP u Malagi prije dvije godine. Zanimljivo, tada je bio identičan rezultat.

Crna Gora je bila u prednosti za jedan gol do treće četvrtine. Međutim, da je Srbija realizovala bar pola napada sa igračem više imala bi solidnu prednost...Ipak, tu je bio Vanja Udovičić, koji je izluđivao Denisa Šefika (prvi put na golu Crne Gore protiv Srbije) udarcima sa distance.

U posljednju četvrtinu ekipe su ušle rezultatom 4:4 i podjednakim šansama za prolaz u polufinale. Odbrana Srbije, međutim, nije imala nijednu slabu tačku. Vrlo snažno i agresivno, tim Dejana Udovičića, nije dozvoljavao Crnogorcima da priđu golu Slobodana Sora, a jedan od ključnih elemenata pobjede bio je potpuno neutralisanje Borisa Zlokovića, koji je bio gotovo neprimjetan.

Poslije Vanjinih golova u prethodne tri četvrtine, bio je red da se još neko upiše u listu strijelaca. Konalno dobro izrađen napad sa igračem više, crnogorska odbrana je zaboravila na Marka Avramovića i prvo vođstvo Srbije - 5:4.

Potom je srpska odbrana ponovo došla do izražaja, da bi Andrija Prlainović doveo Srbiju u vođstvo od 6:4 na nešto više od minut do kraja. Vladimir Gojković je potom vratio nadu Crnoj Gori, a onda je Slobodan Soro vrhunski reagovao i sačuvao pobjedu "delfinima".

"Ovaj meč koštao me je mnogo živaca", bio je prvi komentar selektora vaterpolo reprezentacije Srbije Dejana Udovičića.

"Očekivali smo ovakvu taktičku utakmicu. Izuzetno sam srećan, jer je Crna Gora velika ekipa. Ne zaslužuju da igraju za peto mjesto. Imali smo dovoljno samopouzdanja i čestitam igračima na velikom uspjehu. Hrvatska je u prednosti, jer je odmorna. Mi znamo da igramo ovakve stresne utakmice, naučili smo u Rimu. Sada smo rasterećeni", dodao je Dejan Udovičić.

Andriju Prlainovića je tokom meča vrijeđala grupa crnogorskih navijača. Ostao je pribran i ispostaviće se postigao gol odluke.

"Sa ovakvim pristupom mi ne bi bilo žao ni da smo izgubili. Bila je ovo velika, ali i korektna borba. Dali smo sve jedan za drugog. Ovo nam je bila možda i najteža utakmica u posljednje dvije godine od kada smo zajedno", ocijenio je srpski golgeter.

Nikola Rađen: "Poginuli smo jedan za drugod, idemo dalje. Istrajali smo u velikoj borbi, pokazali ono što uvijek krasi ovu ekipu, a to je veliko zajedništvo kada se meč rješavao".

Živko Gocić je ocijenio da je bolja odbrana Srbije donijela pobjedu. "Od sada sve misli su nam usmjerene ka polufinalu i meču protiv Hrvatske. Šou se nastavlja".

Selektor crnogorske reprezentacije Petar Porobić ocijenio je da je njegov tim imao problem da ostane skoncetrisan cio meč. "U posljednjem dijelu igre napravili smo nekoliko grešaka koje su se odrazile na rezultat. Nismo imali rješenja da pobijedimo Srbiju. Srbija je bila skoncentrisana, sa velikim samopouzdanjem kada se meč prelamao. To je karakteristika igre pobjednika"
, primjetio je Porobić.

Denis Šefik je dobro čuvao gol Crne Gore, osim kada mu je šutirao Vanja Udovičić.

"Platili smo cijenu oscilacija koje smo imali na ovom turniru. Najbolji smo bili u prvom meču protiv Hrvatske, a u ostalim mečevima je naša igra bila slabija. Ipak, i dalje sam ubijeđen da imamo dobar tim".


SRBIJA: Vanja Udovičić 4 gola, Marko Avramović i Andrija Prlainović po jedan gol.

CRNA GORA: Mlađan Janović 2 gola, Nikola Vukčević, Aleksandar Ivović i Vladimir Gojković po jedan.

IGRAČ VIŠE: Srbija 3/10, Crna Gora 4/10.

PETERCI: Crna Gora 1/1

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC