• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BICIKLIZAM: Šlek zbog cuge izbačen sa Vuelte

Jedan od najboljih biciklista Sakso banka Endi Šlek tokom Trke oko Španije prekršio timsku disciplinu pa je izbačen iz danske ekipe do kraja trke.

 BICIKLIZAM: Šlek zbog cuge izbačen sa Vuelte Izvor: MONDO

Dvostruki vicešampion Tur d Fransa Endi Šlek napravio je grešku tokom jedne od najvažnijih biciklističkih trka, čuvene "Vuelte", grešku koja se skupo plaća.

Šlek i njegov timski kolega Stjuart O'Grejdi popili su nekoliko pića u lokalnom baru, zbog čega su odlukom timskog menadžera Brerna Risa poslani kući.

"Svjestan sam da sam prekršio pravilo odlaskom na piće poslije večere i zbog toga je Bjern odlučio da mene i O'Grejdija pošalje kući. Ja odgovaram za svoje postupke i iako mislim da je odluka malo prestroga, poštujem Bjerna. On radi šta misli da je najbolje", izjavio je Endi Šlek, do ovog trenutka 77. u generalnom plasmanu Vuelte.

Njegov šef smatra da je kazna zaslužena jer Endi nije poštovao timska pravila.

"Nije važno da li se radi o jednom ili 10 pića, ili da li je bio vani do pet ujutro, pravila se moramo pridržavati. On može da kaže šta hoće, ali morao sam to da uradim", izjavio je Ris, osvrnuvši se na Šlekov komentar o prestrogoj kazni.

Stjuart O'Grejdi je međutim nije pomirio sa ovakvom odlukom i saopštio da više neće voziti za ekipu Sakso bank.

"Popili smo po dva piva, nismo se opijali kako su to predstavili neki novinari. Dali smo sve od sebe na timskom hronometru i odluka da nas izbace sa trke je prestroga. Ovo je moja posljednja trka za Sakso bank. Nisam ovako zamišljao kraj saradnje sa Risom, zadnjih šest godina ginuo sam za ovaj tim", rekao je O'Grejdi.

On je dodao da još ne zna gdje će nastaviti karijeru, ali spekuliše se da će to biti novooformljena ekipa Luksemburg u koju bi osim njega, kako se već duže vrijeme piše, trebalo da pređu upravo Endi Šlek i njegov stariji brat Frenk.

Trenutno vodeći na Trci oko Španije koja završava 19. septembra je domaći biuciklista Hoakim Rodrigez.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC