• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Ajmo, "delfini"!

Srbija - Hrvatska za finale EP u Zagrebu. Protiv Srba i 5.000 navijača, ali straha nema. Recept za pobjedu - ponoviti igru u odbrani.

 VATERPOLO (EP): Ajmo, "delfini"! Izvor: MONDO

Nećemo se pošteno ni "odmoriti" od jednog vaterpolo spektakla i užasno uzbudljive utakmice sa Crnom Gorom (i, srećom, pobjede), a već nas u četvrtak očekuje novi vaterpolo klasik, derbi - borba sa Hrvatskom za finale EP u Zagrebu.

Hrvati su na ovom turniru pokazali, možda, i najviše, ali su i oni imali "toplo-hladne" trenutke. Da se takmičenje ne održava u Zagrebu i da nisu imali veliku pomoć publike, pitanje je da li bi ušli direktno u polufinale.

Osim te prednosti, dakle podrške publike, još jedan faktor ide na njihovu stranu - odmor i to što su sve utakmice igrali u večernjem terminu. Istina, u četvrtak će meč početi u 17.45 časova (mada su domaćini željeli da ga pomjere na udarni večernji termin), ali svakako nisu morali da igra matine mečeve kao Srbija.

Srbija je tek protiv Crne Gore odigrala utakmicu u večernjem terminu! A Srbija je prvak svijeta...

Selektor srpskog tima Dejan Udovičić više puta tokom turnira skretao je pažnju na loš tretman koji Srbija ima u Zagrebu, u organizacionom smislu, a pojedini vaterpolisti igrali su i pod virusima i temperaturama (Slobodan Nikić, Slobodan Soro, Vanja Udovičić...).

"Teško mi je zbog mojih igrača, jer je nezgodno igrati po ovakvoj hladnoći, posebno u jutarnjem terminu. Smatram to nesportskim potezom organizatora, valjda bi bilo logično očekivati da utakmice najboljih ekipa budu uveče", primijetio je Udovičić.

Pobjeda nad Crnom Gorom posle velike borbe (6:5), srpskom timu donijela je mnogo samopuzdanja pred, očekivano, još teži duel protiv Hrvatske u polufinalu.

"Zadovoljan sam kako smo odigrali protiv Crne Gore, ta pobjeda daje nam mnogo optimizma pred duel sa Hrvatima. Biće to isto težak meč kao sa Crnogorcima. Hrvati su u prednostim, prije svega jer su imali dva dana odmora više u odnosu na nas. Naravno, to ne znači da ćemo se predati, jer ova ekipa je navikla da igra u svakakvim uslovima. Uostalom, prošle godine smo osvojili zlato u Rimu na Svjetskom prvenstvu igrajući svaki dan utakmice. Vjerovatno nas čeka tvrda i neizvjesna utakmica, ali sam siguran sam da moji igrači neće podleći užarenoj atmosferi jer su i ranije igrali u sličnom ambijentu", istakao je Udovičić.

Ako protiv Hrvatske ponovi igru u odbrani, za Srbiju ne bi trebalo da bude "zime".

"Cilj nam je da ponovimo odbranu, iskontrolišemo meč, posebno onaj dio na početku kada će odmornija Hrvatska željeti da nas odmah slomi. Moramo da budemo pametni, da se držimo našeg dogovora. Mi ćemo uspjeti da se regenerišemo, to je sigurno. Nema ni iznenađenja, mi zaboravljamo sve utakmice sa njima ovog leta", rekao je Udovičić, aludirajući na pobjede nad Hrvatskom u Svjetskoj ligi i Svjetskom kupu u Rumuniji.

Važan adut Hrvatske u ovom duelu biće publika, ali u srpskom taboru nema bojazni od atmosfere.

"Ne bojimo se publike i nadam se da neće biti ekstrema, uostalom ne igraju navijači već igrači. Umijemo da se postavimo u takvim situacijama", dodao je selektor.

Maestralni Vanja Udovičić, koji je sa 17 golova vodeći strijelac na turniru, došao je na razgovor sa novinarima iako je bolestan.

O izjavi selektora Hrvatske Ratka Rudića da je on vanserijski igrač, Vanja je imao spreman odgovor: "Ne volim kada me tapšu po leđima, a žele da vas pobijede".

"Imali smo tešku utakmicu sa Crnom Gorom. Ostvarili smo veliki cilj, stigli u polufinale. Uz dva osvojena zlata to je uspjeh vrijedan najvećeg poštovanja. Imamo pred sobom teškog protivnika koji želi da pobijedi i stigne u finale. Nije sramota da se izgubi ali da se da sve od sebe. Da ne vjerujemo da možemo da budemo uspješni ne bismo ni igrali. Biće teško, ali moramo da gledamo prvo sebe i da damo ono što objektivno možemo i probamo da ostvarimo dobar rezultat".

Andrija Prlainović je postigao odlučujući gol protiv Crne Gore, a u svim stilu iznosi očekivanja pred duel sa Hrvatskom:

"Ne vjerujem da bismo mi birali Hrvate u polufinalu ili oni nas. Biće teška utakmica, a ko zna kako će se odvijati. Volio bih da bude što manje golova. Imaće podršku što je i normalno, ali kada počne meč nas tribine ne interesuju".

Živko Gocić je dodao: "Biće izazov igrati pred 5000 protivničkih navijača. Ne osjećam pritisak, naprotiv. Odlični su im centri, bekovi, učiniće sve ali smo spremni za duel".

Slobodan Nikić je priznao da mu je meč protiv Crne Gore bio jedan od najtežih u karijeri, a da ne očekuje ništa lakši protiv Hrvatske. Ipak, pritisak je, kaže, na strani domaćina.

"Šteta je što je jedna velika ekipa ispala iz borbe za medalju a na nama je da nastavimo da igramo kako znamo. U početku nije bilo dobro, osjećao se zamor. Ali, sada je sve bolje, odbrana protiv Nemačke i posebno Crne Gore je bila odlična i neka tako bude i protiv Hrvatske".

Srbija nije imala podršku sa tribinama u grupnoj fazi, ali je zato u meču protiv Crne Gore na tribinama bilo srpskih navijača i zastava.

Udovičič je, prije nekoliko dana, imao zanimljiv pogled na to što srpskih navijača nema na bazenu kraj Save.

"Ja sam navijač KK Partizan i svoj klub pratim gdje god mogu. Ali, navijače donekle razumijem jer ko mjože u septemrbu da dobije deset dana godišnjeg odmora da dođe u Zagreb i gleda svoju reprezentaciju. Ljudi treba da uzmu neplaćeni odmor da bi došli ovde i gledali Srbiju koja igra u deset ujutro!? Sve rade da nam smjeste. Razumijem da je to iz bezbjednosnih razloga, ali sa sportske strane zaista nije u redu".

A karata za polufinalni derbi nema. Tako su bar organizatori saopštili generalnom sekretaru Vaterpolo saveza Srbije Marku Stefanoviću.

"Imali smo sastanak i rekli su nam da je sve rasprodato. Naše pristalice su kupile oko 80 karata, ali ništa drugo ne postoji u prodaji. Pokušali smo sa raznim prijedlozima, da obezbijedimo dodatni prostor ali nisu pristali. Pohvalili su naše navijače u meču sa Crnom Gorom, ali to ništa ne znači jer karata nema", prenio je Stefanović.

"Delfini", mi smo uz vas! Hrabro protiv "barakuda"! Četvrtak, 17.45 časova. Šta više da se kaže...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC