• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Pokvariću uživanje publici

Srpski teniser kaže da voli da je "ispod radara" i da namjerava da spriječi finale Nadal - Federer, koje priželjkuju na US openu.

 Đoković: Pokvariću uživanje publici Izvor: MONDO

Novak Đoković i Rodžer Federer sastaće se 16. put. Ujedno, biće im to četvrti uzastopni US open na kome odmjeravaju snage.

Njihov predstojeći duel odlučiće finalistu. Drugi učesnik završne predstave doći će iz dijela žrijeba u kome su Rafael Nadal (1) - Fernando Verdasko (8) i Mihail Južnji (12) - Stanislas Vavrinka (25).

Poslije eliminacije četvrtog nosioca Endija Mareja, taj dio "kostura" djeluje znatno lakši.

Zato je Đokoviću poslije meča u kome je "slistio" Gaela Monfisa postavljeno pitanje da li bi volio da je tom dijelu žrijeba.

"Što je bilo - bilo je. Na 'kostur' se ne može uticati", počeo je priču treći nosilac.

"Situacija je slična kao prošle godine kada je Federer pobijedio Soderlinga u četvrtfinalu, a onda i mene u polufinalu. Tri godine zaredom sam gubio ovde od Federera. Uvijek pokušavam da ga savladam. On je veliki šampion. Ali, nikada se ne zna šta će biti. Zato ne želim da razmišljam o prethodnim porazima, jer se osjećam prijatno na terenu", dodao je Đoković.

Naredno pitanje je glasilo: Da li vama, ali i ostalim igračima, smeta što se od prije početka turnira stalno priča o finalu Nadal - Federer?

"Ne smeta mi. Ponekad volim da igram 'ispod radara', smanjuje mi pritisak, omogućava da igram opuštenije i mogu da se fokusiram na svoj posao. Pored toga, njih dvojica su najbolji na svijetu, dominiraju već pet-šest godina. Siguran sam da publika želi da ih vidi u finalu, ali potrudiću se da to spriječim".

Novinari u Njujorku nisu "preskočili" omiljenu im temu - podsjetili su Novaka na predaje mečeva u prošlosti zbog zdravstvenih razloga.

Srpski teniser je staloženo prokomentarisao:

"Svako ima pravo na mišljenje i nikoga ne osuđujem zbog toga. Sve te priče su daleko od istine, nikada nisam folirao, a uvijek sam o zdravlju razmišljao kao najvažnijoj stvari u životu. Donosio sam odluke, a da li su one bile ispravne ili nisu, to je relativno. Svi imaju drugačije mišljenje. Ja radim ono što mislim da je najbolje za mene u datom trenutku. Do sada ni zbog čega nisam zažalio", zaključio je Novak Đoković.

(MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC