• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Srbija će se boriti za bronzu

Hrvatska pobijedila Srbiju 10:9 (2:1, 4:4, 2:2, 2:2) i plasirala se u finale EP u Zagrebu. Srbija će igrati za bronzanu medalju

 VATERPOLO (EP): Srbija će se boriti za bronzu Izvor: MONDO

Teška, mnogo teška polufinalna utakmica Evropskog prvenstva u Zagrebu.

O tome kakav je bio meč u bazenu kraj Save dovoljno govori podatak da je odlučen pet sekundi prije kraja, sa peterca! Imala je Srbija neriješen rezultat (9:9), ali se Damir Burić iskrao odbrani Srbije, morao je da bude zaustavljen i sudije su pokazale na penal. Miho Bošković je Hrvatskoj donio veliku radost.

Srpskim vaterpolistima, koji su u glavni grad Hrvatske otišli tako što je Vateprolo savez Srbije podigao kredit (ovo treba stalno isticati!), nema se šta zamjeriti. Borili su se, ali je Hrvatska uspjela da iskoristi prednost domaćeg bazena (u svakom smislu) i plasira se u finale.

Bilo je grešaka u igri srpskog tima, pada koncetracije u posljednjim trenucima četvrtina (tri gola su primljena baš u tim periodima), neizgrađenih napada, ali kada se pogleda cijelo ovo ljeto, momci su zaslužili samo aplauze.

Protiv Crne Gore Srbiju je nosio Vanja Udovičić (četiri gola), u meču protiv Hrvatske inspirisan je bio Živko Gocić, ali je trebalo da ga još neko isprati...Ne smije se zaboraviti ni odlični Slobodan Soro, koji je do prije 24 časa bio bolestan.

Srbija će imati priliku da se bori za jednu od medalja što je i bio cilj uoči turnira. Naravno, "delfini" su naučeni (a i nas su naučili) da uvijek igraju za prvo mjesto, ali nekada treba i sportski priznati poraz.

Hrvati su dva puta u meču imali +2 (3:1 i 7:5), ali je sprski tim pokazao od čega je satkan i uspio je da se dva puta vrati u meč i odgovori na taj izazov, ali i na bučno navijanje 5.000 hrvatskih navijača. Nisu uspjeli, ali mogu uzdignute glave da napuste bazen.

Uostalom, turnir još nije gotovo. Igraće za bronzu (subota u 17.45).

"Čestitam mojim igračima, dali su maksimum. Moja ekipa se nije uplašila nijednog trenutka, pokazali smo zube. Imali smo otvorenu utakmicu, da smo dali gol i poveli vjerujem da bi bilo drugačije. Hrvati su bili svježiji i malo odmorniji, možda je to presudilo.", rekao je Dejan Udovičič odmah poslije meča.

Kapiten Vanja Udovičić kaže da mu je žao što utakmica nije ušla u produžetke, uz uvjerenje da bi meč imao drugačiji ishod.

"Ipak, dali smo maksimum i svako od nas može jedan drugog da pogleda u oči u svlačionici. Najveća stvar za ovaj tim biće ako shvati da turnir za nas još nije završen, jer u subotu igramo za treće mjesto i da i u tom meču treba da damo maksimum", rekao je najbolji strijelac na šampionatu trenutno sa 18 golova.

TOK UTAKMICE:

PRVA ČETVRTINA

Hrvati su poveli neobičnim golom Damira Burića, koji je poslije odbrane Sora, iz odbojke dao gol. Međutim, u sljedećem napadu odlilna akcija sa igračem više i egzekucija Slobodana Nikića za 1:1.

Odbrana Srbije je dobro funkcionisala, a Soro je bio vrlo raspoložen i već u prvim minutima utakmice imao je nekoliko odličnih odbrana. Hrvati nisu uspjeli da realizuju prvog igrača više...

Mora se priznati da je i Josip Pavić takođe odlično čuvao gol Hrvatske. Posle njegove odbrane, domaćin je napravio kontranapd iz kojeg je izborila peterac. Precizan sa penala bio je Miho Bošković.

Imala je Srbija odmah priliku za izjednačenje, ali nije iskoristila igrača više. Pavić je ponovo sačuvao svoj tim. A potom dobra odbrana, ali i ponovo neiskorišćen napad...

Publika na bazenu kraj Save je vrlo bučna i manje-više korektna, mada ima onih uobičajenih povika karakterističnih za duele ove dvije reprezenatcije.

DRUGA ČETVRTINA

Hrvati opet prvi plivaju do lopte i uspijevaju da dignu vođstvo na 3:1, strijelac je bio Maro Joković.

Srbiju ne ide u napadu i morao bi neko da preuzme odgovornost. Andrija Prlainović je pokušao nekoliko puta, ali još nije namjestio ruku.

Uspjeli su, međutim, "delfini" da se odbrane i iz kontranapada Vanja Udovičič smanjuje na 2:3. Njegov 18. gol na ovom turniru. Potom još jedna odlična odbrana, a zatim iz napada sa igračem više sjajna akcija, Vanja do Duška Pijetlovića i 3:3!

Srbija se vratila!

U narednom napadu faul hrvatskih igrača u napadu i prilika za potpuni preokret, ali brzopleto je izveden i propuštena je prilika...

Ono što raduje i djeluje umirujuće je gotovo perfektna odbrana našeg tima.

Hrvatska je dobila igrača više, i Paulo Obradović sa spoljne pozicije donosi novo vođstvo Hrvatskoj - 4:3.

Ali, u narednom napadu ista slika samo na drugoj strani i odličan udarac Živka Gocića za 4:4. Opet je sve bilo na početku. Igrač više u ovoj utakmici izgleda mnogo bolje nego protiv Crne Gore.

Hrvati potom ponovo prelaze u vođstvo - Miho Bošković, opasan šuter, vraća domaćina u prednost - 5:4.

Imali su Hrvati i priliku da se vrate na dva gola prednosti, ali je šut Sandra Sukna, uz pomoć Sora, završio na prečki.

Igrač više zaista djeluje odlično. Novi napad sa brojčanom prednošču (imali smo dva igrača više), a Nikola Rađen smireno vara Pavića za 5:5.

Uz puno sreće, Hrvatska ponovo vodi. Burićev udarac Soro je pokušao da zaustavi, ali je ona nekako pređla zamišljenu gol-liniju. Šteta...

Rezultat na poluvremenu: Srbija - Hrvatska 5:6 (1:2, 4:4)

TREĆA ČETVRTINA

Hrvati opet prvi dolaze do lopte, ali srpska odbrana kao bedem. U narednom napadu Vanja Udoičić šutira, ali Pavić se razbranio.

Domaćin potom ne koristi igrača više, ali kada se naš igrač vratio u igru, lijeovurki Maro Joković dovodi Hrvatsku ponovo do dva gola prednosti 7:5.

Napadi Srbije nisu dobro organizovani i uglavnom završavaju šutevima spolja. Lopta nikako da dođe do centra. Srećom, Soro je na visini zadatka.

Konačno, napad na centra i isključenje hrvatskog igrača. I gol! Ponovo Gocić! Sada je 7:6 za Hrvatsku.

Potrebno nam je kao hljeb da "prorade" Filip Filipović i Andrija Prlainović.

Hrvati su u narednom napadu probali da izbore isključenje napadom preko centra, ali odnrana Srbije odlična. Kontranapad za Srbiju, Milan Aleksić je imao otvoren šut, ali ponovo taj Pavić...

Nekoliko pripuštenih napada sa obe strane, a potom nova odlična odbrana Slobodana Sora. Ovo je veče golmana, nema sumnje.

Hrvati potom dobijaju igrača više, Burić pogađa, ali je bio u dva metra, nije gol! Ostalo je 7:6 za Hrvatsku, a selektor Ratko Rudić žučno protestuje. Sa tribina se čuju povici: "Ubij Srbina". Očekivano...

Evo ga! Filipović za 7:7! To nam je trebalo, sjajan gol igrača Pro Reka!

Srbija se ponovo vratila. Imali su Hrvati 3:1 i 7:5, ali sada je sve ponovo u egalu.

Ali, odmah igrač više za Hrvatsku i Burić postiže svoj treći gol, za novo vođstvo Hrvatske 8:7 u finišu ovog dela meča.

Srbija je imala posljednji napad, izborila igrača više, ali Prlainović ne koristi šansu.

ČETVRTA ČETVRTINA

Ponovo prvi napad imaju domaćini, ali odbrana Srbije djeluje sjajno. Eh, kad bi tako bilo i u napadu...Ponovo izgubljena lopta.

Ni drugi napad u posljednjem dijelu utakmice, Hrvatska nije uspjela da iskoristi. Lopta je otišla preko gola Sora. U narednom napadu, Srbiji je sviran kontrafaul, a moglo je i drugačije da se procjeni.

Domaćin je imao sreće u narednom napadu, lopta se vratila Igoru Hiniću u ruke, ali su prokockali šansu.

Igrač više za Srbiju i ponovo Živko Gocić!!! Njegov treći gol, uvek je inspirisan protiv Hrvatske! Bravo Živko! Opet je neriješeno - 8:8.

Slobodan Soro je ponovo odličan, siguran, ali tek što smo krenuli u napad sudije sviraju kontrafaul i odmah igrač više za Hrvatsku. I uspjeli su, ponovo je Hrvatska u vođstvu - 9:8. Strijelac je bio Petar Muslim.

U narednom napadu, dobra akcija Srbije, ali Pavić je ponovo na mjestu.

Igrač više za Srbiju, i Dejan Udovičić zove tajm-aut. I odlična akcija, goolo, Stefana Mitrovića! Ponovo je neriješeno - 9:9.

U narednom napadu odmah igrač više za Hrvatsku, ali nema gola! Probao je Miho Bošković, izblokiran je njegov udarac.

Srbija je imala priliku da pređe u vođstvo, ali je udarac Vanje Udovičića završio preko gola.

U posljednjem minutu, napad za Hrvatsku i dobijaju igrača više. Brani Soro!!!

Nevjerovatno, pet sekundi prije kraja meča, sudije su svirale peterac za Hrvatsku...Damir Burić je fauliran, a Miho Bošković pogađa za 10:9.

Tri gola je Srbija na ovom meču primila u posljednjim sekundama četvrtina.

Imali smo još pet sekundi za napad, ali malo vrijemena za čudo...Pavić je odbranio udarac i oduševljenje 5.000 domaćih navijača.

- statistika -

SRBIJA: Gocić 3, Nikić, Udovičić, Pijetlović, Rađen, Filipović, Mitrović.

HRVATSKA: Burić 3, Bošković 3, Joković 2, Obradović, Muslim.

IGRAČ VIŠE: Srbija 6/11, Hrvatska 3/9.

PETERCI: Hrvatska 1/1

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC