• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Prilika za revanš Mađarima!

Srbija će se u subotu od 17.30 časova za bronzanu medalju boriti protiv Mađarske. Veliko iznenađenje u drugom polufinalu EP u Zagrebu.

 VATERPOLO (EP): Prilika za revanš Mađarima! Izvor: MONDO

Italijani su se plasirali u finale neočekivanom pobjedom nad Mađarskom 10:8 (2:0, 2:3, 4:3, 2:2) koja je, potpuno zaslužena.

Pjetro Filjoli i Valentino Galo sa po tri gola i fenomenalni golman Stefano Tempesti (odbranio dva peterca, između ostalog) odveli su "azure" u finale u kojem će se u subotu nadmetati sa Hrvatskom za evropsko zlato (meč počinje u 21 čas).

Igrama na cijelom turniru Italijani su pokazali da su sa pravom u finalu, a, iako su ih mnogi otisali uoči polufinala sa Mađarskom (čak i selektor Hrvatske Ratko Rudić), odigrali su fenomenalan meč u kojem su potpuno nadigrali rivala.

Uz to, Italija je bila znatno oslabljena, jer jedan od najiskusnijih Mauricio Felugo nije mogao da pomogne, jer je u četvrtfinalnom duelu protiv Njemačke polomio prst.

Tokom cijelog meča, Italija je bila u vođstvu. Imala je 2:0, šansu za 3:0, Mađari su se vraćali, izjednačili su početkom trećeg dijela i na 4:4, ali su Italijani igrali gotovo bez greške, pogotovo sa igračem više i držali su dva gola viška (6:4, 7:5, 8:6...).

Golman Mađarske Zoltan Seči bio je prilično indisponiran, pa je Deneš Kemenji posegnuo za rezervom Viktorom Nađom, koji je skinuo dva "zicera" Italijanima. Izgledalo je kao da će to dati snagu Mađarskoj za preokret, ali od toga nije bilo ništa.

Kada je Tempesti odbranio i drugi peterac, a potom su Italijani otišli i na 9:6 bilo je jasno da će oni, neočekivano za mnoge, igrati u finalu.

Italijani su imali nekoliko raspoloženih igrača, već pomenute trostruke strijelce Filjola i Gala, kao i Nikolu Đita, strijelca dva gola.

Kod Mađara najefikasniji je bio Norbert Madaraš sa tri gola, Marton Sivoš je dao dva.

Dakle, u subotu od 17.30 časova u borbi za treće mjesto Srbija - Mađarska, a u duelu za zlatnu medalju Italija - Hrvatska.

Biće to prilika Srbiji da se revanšira Mađarima za poraz u grupnoj fazi takmičenja kada je bilo 9:6.

Izvještaj sa meča Srbija - Hrvatska pročitajte OVDE

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC