• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Sijaće bronza kao zlato

U subotu od 17.30 časova srpski vaterpolisti boriće se za bronzu protiv velikog rivala - Mađarske.

 VATERPOLO (EP): Sijaće bronza kao zlato Izvor: MONDO

"Turnir za nas još nije gotov", poručio je kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić poslije bolnog poraza od Hrvatske (9:10) u borbi za ulazak u finale Evropskog prvenstva, stavivši do znanja da su "delfini" u Zagreb došli po medalju.

Ovog ljeta, Srbija je osvojila Svjetsku ligu, Svjetski kup, a u Zagrebu ima šansu da nastavi kontinuitet u osvajanju medalja na Evropskim prvenstvima. Poslije beogradskog zlata, srebra iz Malage, protiv Mađarske u subotu od 17.30 časova boriće se za bronzanu medalju.

I ne samo to. Biće to prilika za revanš Mađarima za poraz u grupi 6:9.

Mađari nisu u nekoj formi. Upravo im je meč protiv Srbije i pobjeda bila najbolja igra na turniru u Zagrebu. Ali, ruku na srce i vaterpolisti Srbije su u tom meču zakazali i olakšali posao velikom rivalu. U polufinalnoj utakmici, Italijani su jednostavno nadigrali Mađarsku i zasluženo su u finalu.

Poraz od Hrvatske je iza srpskih vaterpolista. Još peče, ali nije smak svijeta. Uostalom, oba tima pokazala su mušku igru. Odlučile su nijanse.

"Žao mi je što nismo došli do produžetaka. Ipak, pretenciozno je da mislimo da smo nepobjedivi i da je na svakom takmičenju prvo mjesto rezervisano za nas. Mislim da smo oštećeni za jedan peterac ali sve je to sport. Za nas slijedi finale. Ne da se revanširamo Mađarima koji su jedino protiv nas igrali dobro već da bi osvojili bronzu. Čestitam mojim igračima, pokazali su veliku energiju, želju za pobjedom i sigurmo će učiniti sve da obraduju Srbiju", rekao je selektor Dejan Udovičić.

Živko Gocić je bio najbolji igrač u meču sa Hrvatskom i smatra da bi medalja bila veliki uspjeh.

"Nemamo šta da zamjerimo jedan drugom. Okrećemo se meču za bronzu. Medalja ni bila fantastična stvar, treća ovog ljeta.I sam plasman u četiri je veliki uspjeh", kaže trostruki strijelac u meču protiv Hrvatske.

O jačini turnira u Zagrebu svjedoči i to što Crnogorci, do sada evropski prvaci, nisu ni ušli u polufinale, a Španci, viceprvaci svijeta, tek su osmi.

"Dogovorili smo se da Hrvatsku zaboravimo. U subotu je još jedna velika utakmica i biće kruna rada tokom proteklih 100 dana. Nećemo da ponovimo greške iz prvog susreta i nadam se pobjedi", kaže Marko Avramović.

Centar Duško Pijetlović obećava: "Neće biti gluposti kao u prvom duelu sa Mađarima".

"Mađari nam duguju...Svaka medalja je velika, posebno kada se osvoji na ovakvom takmičenju. Nije realno da tri takmičenja igraš na istom visokom nivou", dodaje on.

Inače, reprezentacija Srbije polazi u Beograd odmah po završetku takmičenja u subotu uveče.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC