• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Crna Gora peta i ide na EP

Ubjedljivom pobjedom nad Njemačkom, Crnogorci zauzeli peto mjesto i bukirali kartu za naredni evropski šampionat u Ajndhovenu.

 VATERPOLO: Crna Gora peta i ide na EP Izvor: MONDO

Vaterpolisti Crne Gore izgubili su šansu da se bore za jednu od medalja na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, ali su našli snage i motiva da deklasiraju Njemačku 14:6 (5:0, 3:4, 2:1, 4:1) u borbi za peto mjesto.

Ta pozicija ne bi bila toliko bitna da nije donosila direktan plasman na naredno Evropsko prvenstvo u Ajndhovenu, tako da su se Crnogorci pridružili Srbiji, Hrvatskoj, Italiji i Mađarskoj.

Crnogorci su se, ujedno, revanširali, Nijemcima za poraz na prošlogodišnjem prvenstvu svijeta, kada su eliminisani iz borbe za medalje.

"Nije lako igrati ovu posljednju utakmicu...Nisam zadovoljan plasmanom. Stvari su krenule loše po nas od remija sa Rumunijom (9:9). Da smo taj meč dobili, borili bismo se medalju", rekao je selektor Crne Gore Petar Porobić.

Njemački selektor Hagen Štam kaće da nije sramota izgubiti od reprezentacije kao što je Crna Gora, koja je, inače, jedina pobijedila finalistu EP-a Hrvatsku, ali i da ne shvata šta se desilo njegovim igračima u prvoj četvrtini.

"Gubili smo 0:5 u prvoj četvrtini, to nije u redu. Ipak, završili smo među prvih šest i to je uspjeh. Jedina gorka pilula je što ćemo morati u kvalifikacije za naredno evropsko prvenstvo", rekao je Štam.

Ako su dosadašnji evropski prvaci, Crnogorci, razočarali, šta onda reći za aktuelne vicešampione svijeta, Špance?

Oni su izgubili i utakmicu za sedmo mjesto i to od Rumuna 7:8.

Deveta je Grčka, a deseta Turska. Rusi su na 11. mjestu, što je njihov najlošiji plasman ikada na evropskim šampionatima, a Makedonci su posljednji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC