• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Bronza Srbiji, bravo majstori!

Reprezentacija Srbije nadigrala Mađarsku u meču za treće mjesto i nastavila seriju odličnih rezultata na šampionatima Evrope.

 VATERPOLO: Bronza Srbiji, bravo majstori! Izvor: MONDO

Naporno ljeto konačno je završeno za reprezentaciju Srbije! Ne na najbolji mogući, ali svakako na lijep način.

"Delfini" su osvojili bronzanu medalju na EP u Zagrebu, veoma dobrom igrom i pobjedom nad Mađarskom u subotu popodne - 10:8 (3:1, 2:2, 2:1, 3:4).

Strijelci za aktuelne prvake svijeta, osvajače Svjetske lige i FINA Svjetskog kupa, bili su Vanja Udovičić četiri puta, Filip Filipović tri, Nikola Rađen dva i Živko Gocić jednom.

Ovo je peto uzastopno EP koje najbolji srpski vaterpolisti završavaju na podijumu. Šampioni smo bili 2001 (kao Jugoslavija), 2003 (kao Srbija i Crna Gora) i 2006, a vicešampioni prije dvije godine u Malagi.

"Dominirali smo sve vrijeme, iako su moji igrači bili nervozni u početku. To sam mogao i da očekujem. U posljednjih nekoliko godina smo stalno igrali u finalima, a sada smo došli u poziciju da ostanemo bez medalje. Imali smo težak polufinalni meč sa Hrvatima i srećan sam što smo osvojili bronzu", poručio je selektor Srbije.

Mađarska je u prvom kolu turnira u Zagrebu pobijedila Srbiju sa 9:6, ali se u okršaju za medalju brzo vidjelo da će biti malo drugačije. Mada je rezultat na kraju manje važan, mora se reći da su izabranici Dejana Udovičića propustili šansu da deklasiraju velikog rivala.

Dva i po minuta prije kraja bilo je čak 10:6, a i za takav rezultat su Mađari mogli da zahvale golmanu Viktoru Nađu, koji je u situacijama "jedan na jedan" čudesno zaustavljao šuteve Udovičića, Nikića i Pijetlovića.

Međutim, "delfini" su imali sasvim dovoljno rješenja i za tako raspoloženog čuvara mreže. Kada je Gocić otvorio seriju lijepim lob udarcem i podigao stegnutu pesnicu, bilo je jasno koliko je svima stalo da se zaliječe rane nastale porazom od Hrvatske u polufinalu.

Uzvratio je Norbert Hošnjanski i to je bilo jedino izjednačenje Mađara. Do kraja prve četvrtine pogodili su još Prlainović i Filipović.

Sa dva gola razlike otišli smo na poluvrijeme (5:3), a onda se u trećoj četvrtini šest minuta "lomilo".

Period bez pogotka na obje strane prekinuo je Vanja Udovičić, pošto je njegov prezimenjak pored bazena pozvao tajm-aut, svjestan da je pravi trenutak da se sa igračem više napravi važan korak ka pobjedi. Smanjio je Gabor Kiš, ali je Udovičić devet sekundi prije odlaska na odmor pogodio rašlje Nađovog gola - 7:4!

Upravo je Nađ omogućio Mađarima da u posljednjoj dionici još jednom zaprijete, preko Deneša Varge (7:5), ali su im Rađen i Filipović brzo odnijeli posljednju nadu.

"Poslije teških utakmica prethodnih dana bilo je teško da opet damo 100 odsto. Željeli smo finale, ali smo srećni i sa bronzom. U sportu ne može uvijek da se pobjeđuje", zaključio je kapiten Vanja Udovičić.

Medalju je osvojila ekipa u sastavu: Soro, Avramović, Gocić, Udovičić, Vapenski, Duško Pijetlović, Nikić, Aleksić, Rađen, Filipović, Prlainović, Mitrović, Gojko Pijetlović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC