• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Đoković u finalu!

Novak Đoković pobijedio Rodžera Federera 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5 i u finalu će igrati protiv Rafaela Nadala.

 US OPEN: Đoković u finalu! Izvor: MONDO

Srbija je dvije nedjelje drhtala nad svojim vaterpolistima, košarkašima i teniserima. Najbolji naši igrači u bazenu i pod obručima stali su u polufinalima turnira u Zagrebu i Istanbulu, a Novak Đoković je u Njujorku otišao korak dalje.

Pobijedio je Rodžera Federera u meču koji će sigurno zauzeti mjesto u teniskoj antologiji. Trajao je tri sata i 44 minuta - 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5.

Po završetku borbe divova, Novak je digao ruke visoko, zatim ispružio tri prsta i prekrstio se, a onda je klekao i poljubio teren stadiona Artur Eš.

Zasluženo!

Treći reket svijeta odigrao je fenomenalno kada je bilo najpotrebnije i položio na pleća velikog Federera.

Đoković se suočio sa dvije meč lopte protivnika kod 4:5 u petom setu i izvukao se.

A onda je napravio odlučujući brejk za 6:5. Natjerao je Federera da napravi tri greške i oduzeo mu servis.

I to nije bio kraj velike borbe. U narednom gemu drugi nosilac je imao brejk loptu, ali je onda lopticu poslao u aut, u sljedećem poenu u mrežu, a potom opet u aut i lansirao Srbina u finale.

Međutim, nije Federer griješio zato što je igrao loše. Naprotiv. Igrao je dobro, ali je Đoković igrao bolje... Maestralno!

Spriječio je Švajcarca da uđe u sedmo uzastopno finale na US openu, ušao je u svoje drugo finale u Njujorku, odnosno treće gren slem finale u karijeri.

Savladao je rekordera po broju gren slem titula (16) šesti put u 16. okršaju, ali prvi put na US openu, poslije tri poraza.

Švajcarac je imao više "vinera" - 48, naspram 36 Đokovića, ali i znatno više neiznuđenih grešaka (66-38), na koje ga je srpski teniser primorao.

Federera je za nijansu više "služio" prvi servis, imao je 12 asova (Đoković četiri), ali je Srbin bio bolji na drugom servisu.

Na kraju, Novak je napravio šest brejkova, duplo više od protivnika. Osvojio je i više poena - 163 (15 više od Švajcarca).

Federer je dva puta vodio, i prvi i treći set je dobio rezultatom 7:5, ali se Đoković oba puta "vraćao" ubjedljivo osvojivši drugi i četvrti - 6:1 i 6:2.

A onda je uslijedila već opisana drama u petom setu.

Đoković će u nedjelju od 22 sata po srednjeevropskom vremenu u finalu igrati protiv Rafaela Nadala, koji je u polufinalu lako izašao na kraj sa Mihailom Južnjim (6:2, 6:3, 6:4).

Biće to njihov 22. duel, a Španac ima duplo više pobjeda - 14. Međutim, posljednja tri (sve prošle godine) dobio je Đoković.


"Teško je opisati kako se osjećam. Prije deset minuta bio sam na poen od poraza, a onda sam se vratio... Hvala na sjajnoj atmosferi", bile su prve Đokovićeve riječi poslije trijumfa u obraćanju bučnoj publici na Flešing Medousu.

"Bilo je zadovoljstvo igrati ovakav meč, koji ću pamtiti do kraja karijere. Mnogo sam srećan", nastavio je srpski teniser.

Upitan odakle mu hrabrosti za brilijantnu igru u odlučujućim momentima, rekao je:

"Ne znam... Da budem iskren, zatvarao sam oči i udarao forhende što sam jače mogao na meč loptama. Vratio sam se u igru, imao sam i sreće. Kao što sam rekao i u najavi polufinala, odlučilo je nekoliko poena".

Rafael Nadal će prvi put igrati u finalu US opena, a Đokoviću će to biti drugi put.

"Zvuči kao da imam više iskustva od Rafe", nasmijao se Novak i dodao:

"Rafa je najbolji na svijetu, igra fantsatično, želi da kompletira kolekciju trofeja na gren slem turnirima. Meni preostaje da se oporavim i suprotstavim najbolje što mogu", zaključio je Novak Đoković

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC