• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VESLANJE (EP): Bronza za Srbiju

Srpsko veslanje nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom osvajanja medalja na velikim svjetskim i evropskim takmičenjima.

 VESLANJE (EP): Bronza za Srbiju Izvor: MONDO

Posljednjeg dana Evropskog prvenstva u portugalskom gradiću Montemor, srpski dvojac bez kormilara osvojio je bronzanu medalju. Nikola Stojić i Marko Marjanović u sjajnoj trci dvojaca bez kormilara osvojili su bronzanu medalju, a uz malo jači finiš mogli su i do srebra.
Prvo mjesto osvojila je Grčka, dok je druga bila Italija.

"Naš primarni cilj, plasman dve posade u finale ispunili smo još u subotu. Medalja dvojca je samo kruna uspješne sezone. Po meni, imali su šanse da u finišu prestignu Italiju, ali i bronza je ogroman uspjeh. Očekuje nas još učešće na Svjetskom prvenstvu u Novom Zelandu", istakao je selektor Ilić, po završetku trke.

Nikola Stojić je sa osmijehom na licu izašao iz čamca po osvajanju trećeg mjesta.

"Bilo je mnogo teško, pogotovo u finišu. Grcima čestitam, pokazali su da su u sjajnoj formi i da su nedodirljivi u Evropi, ali samo trenutno. Uvjeren sam da smo bolji od Italijana, biće još takmičenja naredne godine da to i pokažem", poručio je Stojić.

Predsjednik Veslačkog saveza Srbije, Danko Đunić imao je čast da zajedno sa generalnim sekretarom VSS Nebojšom Jevremovićem ispred Organizacionog komiteta uruči medalje posadama dvojaca.

"Došli smo na Evropsko prvenstvo sa pet posada, koje su tokom sezone dobro radile. U finale su se plasirali četverac i dvojac. Zbog povreda tokom godine naš laki četverac nije imao snagu da uđe u finale. Iva Obradović nije imala sreće u žrijebu, ali je svoj kvalitet pokazala ubjedljivom pobjedom u B finalu i ona je sedma u Evropi. Dvojcu i javno čestitam, oni su uradili ono što su morali, a to je da osvoje medalju. Nikola Stojić je u saradnji sa Marjanovićem potvrdio svetsku klasu. Na kraju moram da pomenem da je ovo rezultat ukupnog rada u Veslačkom savezu Srbije, pri čemu posebno priznanje mora da se oda Stručnom štabu na čelu sa selektorom Nebojšom Ilićem", istakao je predsjednik VSS, Danko Đunić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC