• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Berdih: Nema ničeg nenormalnog u Areni

Tomaš Berdih biće najjači adut reprezentacije Češke u polufinalu Svjetske grupe I Dejvis kupa.

 Berdih: Nema ničeg nenormalnog u Areni Izvor: MONDO

Česi će se za drugo uzastopno finale boriti protiv Srbije od petka do nedelje u Beogradskoj areni. Pored Berdiha, uzdaju se i u Radeka Štepaneka u singlu, kao i Lukaša Dluhija u dublu.

"Srbi su favoriti na papiru, naravno. Ali, Dejvis kup je nešto drugo u odnosu na ATP takmičenja. Pobjednik je onaj tim koji prvi dođe do tri pobjede, a ne onaj čiji igrači igraju dobro ili loše. Đoković jeste u formi, ali mi želimo da se plasiramo u finale i da kući odnesemo tri poena. Našu šansu vidimo, prije svega, u onim duelima u kojima Novak neće igrati", izjavio je Tomaš Berdih za "Večernje novosti".

Sedmi teniser svijeta je razočarao na US openu. Poražen je u prvom kolu od Francuza, Mikaela Lodre - 0:3.

"Uspjeh sa US opena ne mora mnogo da znači pred mečeve reprezentacije, a to se vidjelo i prošle godine. Na primjer, Marin Čilić je stigao do četvrtfinala i odlično igrao, ali onda protiv nas nije ništa pokazao".

Berdih je prokomentarisao maratonsko polufinale US opena u kome je Đoković savladao Federera poslije pet setova.

"Federer me je iznenadio, jer često nije imao rješenja za Novakove poteze, ali bio je i previše oprezan na meč poenima kada je napravio bespotrebne greške u oba slučaja", rekao je 24-godišnji Čeh i nastavio:

"Novak je veoma raznovrstan igrač i nevjerovatan je borac. Njegovo najjače oružje je u tome što nikada ne znate kojim potezom će da vas napadne. Sjajan je na servisu, ali i na riternu. Ne šalje vam lake loptice, a odlično se kreće i sve može da stigne".

Đoković je bio bolji od Berdiha 2008. u Bankoku i 2009. u Majamiju, ali je Čeh pobijedio u polufinalu posljednjeg Vimbldona.

"Ovog puta će to biti skroz druga priča. Igramo na sporijoj podlozi nego što je to bila trava, a i Novak će imati podršku publike. Ipak, potajno se nadam da imam sve što je potrebno da ga dobije".

Berdih ne misli da će najbolji srpski teniser biti umoran od igranja u finalu US opena.

"Važno je istaći i da Srbija ima balansiran tim i može da raspodjeli snagu na više strana. Đoković dolazi kući sa željom da nastavi sjajne partije iz Amerike, i da se pokaže u najboljem svjetlu pred domaćim navijačima. Biće umoran, to je sigurno, ali neće mu to predstavljati preveliki problem".

Berdih tvrdi da u Areni neće biti "paklena atmosfera".

"Atmosfera će svakako biti odlična, ali ne i nemoguća za igru. Pričali smo sa Amerikancima i rekli su nam da nije bilo ničeg nenormalnog. Naša prednost je u tome što ćemo moći da koristimo 'oko sokolovo'. U takvim mečevima ova tehnologija je veoma pozitivna okolnost. Takođe, neki vaši igrači su nam rekli da imate lijene navijače i da navijaju samo kada im oni to pokažu sa klupe. Sa druge strane, volim kada je dvorana puna, i to me uvijek motiviše da odigram bolje", zaključio je Tomas Berdih.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC