• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak odgovorio Federeru: Nadal je car

Fenomenalan finalni meč US Opena. Nadal pokazao da je trenutno neprikosnoven na planeti. Novače, momče, svaka ti čast!

 Novak odgovorio Federeru: Nadal je car Izvor: MONDO

Rafael Nadal postao je tek sedmi teniser u istoriji ovog sporta kome je pošlo za rukom da objedini sve grend slem titule.

"Ovo je više od sna, samo ulazak u finale bio je za mene nevjerovatan uspjeh a sada kada imam trofej u rukama osjećam kao da će srce da mi iskoči", izjavio je 24-godišnji Majorčanin poslije pobjede nad Novakom Đokovićem (3:1) u finalu US Opena.

Tako je titulama sa Vimbldona, Rolan Garosa i Australijan Opena, Španac pridodao i biser sa američkog kontinenta. Treba podsjetiti da je Rafael Nadal, kada je juna 2005. godine osvojio svoju prvu titulu na Rolan Garosu , izjednačio dostignuće Matsa Vilandera iz 1982. godine, jer su obojica do pehara došli u svojim debitantskim nastupima.

Uzajamno poštovanje koje Novak i Rafa pokazuju jedan drugome, vidjelo se i na kraju spektakularnog finalnog meča, prepunog odličnim poenima, udarcima, vinerima, nadmudrivanjima...

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU!

"Odličan turnir za Rafu i njegovu ekipu. On je, trenutno, najbolji igrač na planeti i apsolutno je zaslužio ovu titulu. Svaka ti čast", obratio se Novak Nadalu.

Španac, naravno, nije ostao dužan.

"Prije svega želim da čestitam Novaku i cijelom njegovom timu na fenomenalno odigranom turniru. Ti si veliki igrač i uvjeren sam da ćeš uskoro i ti ovde osvojiti trofej. I još nešto, način na koji si podnio poraz u finalu je primjer djeci kako treba da se ponaša jedan sportista", rekao je Nadal Novaku, pozdravljen ovacijama publike.

Od 2001. godine kada je postao profesionalni teniser Rafael Nadal ide uzlaznom linijom u karijeri i za vrlo kratko vrijeme naosvajao se trofeja. Prvi ATP turnir na kojem je pobijedio bio je 2004. godine u Poljskoj, a potom je uslijedila niska uspjeha...

Španac već ima devet titula na grend slem turnirima, ali je Federer i dalje rekorder sa 16. Ipak, Nadalu su pošle za rukom mnoge stvari koje Federeru nisu. Ipak, on ostaje kakav jeste - skromni kralj.

"Pričati o tome da li sam bolji ili lošiji od Rodžera Federera je glupo, jer titule govore", rekao je Nadal.

Španac je, inače, prvi ljevoruki teniser koji je osvojio Otvoreno prvenstvo SAD još od pobjede Džona Mekinroa 1984. godine.

"Nadal... napreduje svakog dana, svake godine. To je frustrirajuće. Svaki put kada igram s njim, on je bolji. Takođe, on je psihički jak i posvećen sportu. Ima sve što je potrebno da bude najbolji", rekao je Đoković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC